Compania şi-a anunţat intrarea oficială şi simultană atât pe piaţa germană cât şi pe cea elveţiană. Acest pas făcut în Europa de Vest este ultimul de care Coolpad mai avea nevoie pentru a inchide un cerc complet de prezenţă pe întreaga piaţă europeană.

„ În ultimii ani expansiunea noastră în China a fost mai mult decât evidentă. Am introdus pe piaţa chineză primul telefon cu modul dual sim standby mode, primul telefon 4G LTE, dar şi o mulţime de alte proiecte de succes pe care am dorit să le oferim lumii, a declarat Denny Qiu, Coolpad Head of European business.

Chinezii au lansat recent Coolpad Porto S şi Coolpad Torino S ce vor fi disponibile în toată Europa. Porto S oferă o rezoluţie HD de 1280×720 pe un ecran cu o diagonala de 5 inch. Telefonul dual SIM are o grosime de doar 7,6 mm, un procesor quad-core Mediatek,  camera principală de 8 MP şi sistem de operare Android 5.1 Lollipop. Pe modul standby în reţea 3G viaţa bateriei poate ajunge până la 7 zile, dar această periodă poate fi prelungită dacă modul de economisire al bateriei este pornit. Porto S costă 129 euro.

Torino S  are un ecran de 4,7 inch, rezoluţia de 1280×720, 312,4 pixeli per inch, iar pe spate este prevăzut un cititor de amprentă. Senzorul de amprentă îi dă voie utilizatorului să îşi flosească până la cinci amprente diferite pentru cinci taskuri diferite cum ar fi: phone unlock, launch app, quick capture, selfie, record a call sau secure payments. Senzorul este atât de rapid încât durează doar 0,5 secunde pentru a debloca ecranul si 0,24 secunde pentru a activa camera. Deasemenea senzorul are o acurateţe de 99,9% chiar şi când degetele sunt ude. În grosime telefonul măsoară 7,9 mm, camera principală oferă 8MP, iar cea frontală 5MP. La fel ca Porto S, Torino S foloseste un sistem de operare Android 5.1 Lollipop. Primele modele Torino S vor fi disponibile în nunaţe de alb şi champagne cu preţul de pornire de la 199 euro.