Pentru acest an, compania mizează pe o creştere cu 15% a volumului de pavele şi borduri produse datorită investiţiilor în noi fabrici.

„În 2011 am ridicat capacitatea de producţie cu 60%, de la 5.000 mp, în 2010, la 8.000 mp datorită deschiderii unei noi unităţi de producţie la Bolintin Vale. Aceasta este cea de-a treia fabrică a Symmetrica, alături de facilităţile de la Vereşti (Suceava) şi Podul Iloaiei (Iaşi)”, a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei.

În speranţa unei economii stabile şi a continuării investiţiilor publice în infrastructură şi urbanism, producătorul estimează o creştere a afacerilor la 16,2 mil. euro pentru acest an, ceea ce i-ar asigura o cotă de 22% din piaţa locală de pavele şi borduri vibropresate.

Piaţa în stagnare

Piaţa de pavele şi borduri este estimată de producătorul român la o valoare de circa 70 mil. euro, nivel similar cu cel din 2010.

 „Creşterea cererii pe proiecte medii şi mari a crescut în 2011 cu 4%, însă  preţul mediu pe metrul pătrat a scăzut uşor. Astfel,  s-a ajuns la o menţinere a valorii totale a pieţei”, a explicat Sebastian Bobu.

Acesta a mai adăugat că în 2011 piaţa autohotonă de profil a ajuns la un volum de 12,5 milioane de metri pătraţi, faţă de 12 milioane de metri pătraţi în 2010. În contextul anului electoral şi al continuării proiectelor cu fonduri externe, compania mizează pe un uşor avans al pieţei, de 5%, la o valoare de 73,5 milioane de euro şi un volum de 13 milioane de metri pătraţi.

Symmetrica a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni). Producătorul de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, a  inaugurat prima fabrică în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podul Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011).

Compania a livrat pavele şi borduri pentru proiecte precum Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei sau magazine Carrefour, Lidl, Penny Market.