„Sectorul privat a fost cel care a susținut în acest an vânzările de prefabricate mici acoperind în mare parte scăderea cererilor pentru investiții cu fonduri bugetare sau comunitare. De altfel, acest lucru a reprezentant principala provocare a pieței de profil, observându-se o scădere a cererii de produse pentru infrastructură, precum borduri sau rigole”, a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.

Astfel, producătorul a livrat anul trecut pe piața locală peste 3,2 milioane de metri de pavele, borduri și elemente de infrastructură, volum cu 6% mai mare comparativ cu finalul lui 2015. Evoluția numărului de comenzi a fost determinată și de finalizarea spre finalul lui 2015 a investiției în noua linie de fabricație amplasată în fabrica din județul Bistrița Năsăud.

Bodu anticipează o majorare de circa 10% a pieţei pe care activează, până la 93,5 mil. euro, pe baza proiectelor private şi rezidenţiale în creştere.

„Pe acest segment s-a putut remarca deja o creștere în ceea ce privește cererea de produse din gama premium, volumele livrate către ansamblurile rezidențiale și proiectele persoanelor fizice crescând substanțial. Estimăm că această tendință va continua să fie prezentă și în 2017, însă nu excludem nici un reviriment al sectorului public, în cazul în care noul guvern va prioritiza lucrările de infrastructură”, a menționat Sebastian Bobu.

Planurile companiei pentru perioada următoare includ creșterea capacității actuale de producție prin prezența unor puncte de lucru în zonele neacoperite încă. De asemenea, Symmetrica se va axa pe dezvoltarea de noi produse, adaptate în mod special la cererea de pe piața rezidențială.