Symmetrica va deschide o nouă fabrică în România

Symmetrica, principalul furnizor local de pavele și borduri vibropresate și cel mai mare producător autohton, a anunțat oficial o investiție semnificativă în cea mai extinsă fabrică de pavele și dale din beton din regiunea de sud-est a Europei, în valoare de 48 de milioane de euro.

Noua unitate de producție se întinde pe un teren de peste 120.000 de metri pătrați. Va avea o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați. Locația sa este în Bolintin Vale – Ilfov.

Cu o suprafață considerabilă și capacități de producție ample, ea constituie un suport fundamental pentru stimularea creșterii și dezvoltării regionale. În plus, introduce tehnologii inovatoare pe piața din România.

Noua fabrică va fi echipată cu două parcuri fotovoltaice

Unitatea va fi echipată cu două parcuri fotovoltaice situate pe un teren de 20.000 de metri pătrați, care vor furniza aproximativ 60% din energia necesară pentru operarea fabricii. Prin adoptarea energiei solare, Symmetrica își propune să diminueze amprenta de carbon și să încurajeze utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Costul investiției a fost acoperit prin fonduri proprii și prin intermediul unor credite bancare. Symmetrica a încheiat un acord de credit în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro cu Banca Comercială Română (BCR).

„Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurată în această toamnă.

Fiind amplasată în apropierea unităţii pe care deja o deţinem, încă din 2011, în proximitatea Capitalei, am decis migrarea activităţii din aceasta către noua locaţie, optimizând astfel întreaga producţie”, a explicat Sebastian Bobu, director executiv al companiei respective.

Sebastian Bobu
Sebastian Bobu (SURSA FOTO: Facebook, Radio 100.4 FM)

Noua fabrică va fi dotată cu patru linii de producție

În etapa inițială, noua fabrică va fi dotată cu patru linii de producție, având în plus capacități pentru prelucrarea suprafețelor, tratamente speciale și divizarea blocurilor de beton. Implementarea noilor tehnologii îi va permite să diversifice gama de produse și să introducă game noi cu specificații unice pe piața locală, atât în ceea ce privește design-ul, cât și proprietățile lor.

Noua fabrică va fi inaugurată în această toamnă. Va spori producția totală a Symmetrica cu 30%, având o capacitate de producție de 15.000 de metri pătrați pe zi.

Symmetrica este o firmă integral românească

Symmetrica este o firmă integral românească. Este specializată în producția de pavele, borduri și rigole vibropresate destinate atât zonelor pietonale, cât și celor carosabile. În anul 1999, a fost inaugurată prima fabrică Symmetrica în Verești, județul Suceava. A fost urmată de unități de producție în:

  • Podu Iloaiei, județul Iași (2010);
  • Bolintin Vale, în imediata apropiere a Bucureștiului (2011);
  • Prejmer – Brașov (2012);
  • Cociu – Bistrița-Năsăud (2012);
  • Mărășești – Vrancea (2018);
  • Zimandu Nou – Arad (2021);
  • Solca – Suceava (2022);
  • Ovidiu – Constanța (2023).

Symmetrica a contribuit la numeroase proiecte semnificative, furnizând pavele și borduri pentru construcții precum Arena Națională, magazinele Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureș-Oradea, Stadionul Steaua și diverse cartiere rezidențiale.

Produsele sale au fost utilizate în lucrările de reabilitare a străzilor, trotuarelor și parcurilor ecologice din București, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș și alte localități.

Analizând retrospectiv, în cei 30 de ani de la înființarea sa, Symmetrica a efectuat investiții care însumează peste 110 milioane de euro.