Reprezentanţii grupului Sanofi-Aventis din România anunţă public definitivarea procesului de integrare a companiei Zentiva şi stabilirea strategiei de business pentru piaţa pharma din România.

Conform Cegedim, vânzările consolidate din perioada august 2008 – august 2009 ale întregului grup (inclusiv Zentiva) au fost de 730 milioane de lei şi 77 milioane unităţi comerciale. Astfel, grupul îşi confirmă poziţia de lider de piaţă în valoare şi volum, cu cote de 10 respectiv 16 la sută. 

În ceea ce priveşte aspectele legale şi comerciale, Sanofi-Aventis şi Zentiva, parte a grupului Sanofi-Aventis, vor rămâne independente.

„Subliniez faptul că din punct de vedere juridic vor exista în continuare două entităţi distincte, restectiv Sanofi-Aventis România SRL şi Zentiva SA. Din punct de vedere comercial vor funcţiona şi pe viitor două branduri corporatiste – Sanofi-Aventis cât şi Zentiva – ca parte a grupului sub care se vor desfăşura activităţile operaţionale din România,” a declarat Dan Ivan, Country Head al Sanofi-Aventis România şi preşedinte Consiliului de Administraţie Zentiva.

Sanofi-Aventis Zentiva vizează creşteri peste piaţă

În ceea ce priveşte piaţa pharma din România, Dan Ivan a declarat că nu poate face previziuni, însă „vom fi norocoşi dacă vor exista creşteri.”

„Chiar dacă piaţa va stagna sau va creşte, grupul Sanofi-Aventis Zentiva România are în plan să se situeze peste evoluţia pieţei,” a declarat Dan Ivan.

Grupul relansează gama Gerovital

Dan Ivan a declarat, de asemenea, că grupul vizează relansarea Gerovital şi intensificarea exporturilor pe această gamă de produse. „Vom investi cât este nevoie pentru creşterea producţiei Gerovital pentru a asigura necesarul pentru centrele de geriatrie din România dar şi pentru export,” a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Zentiva.

DETALII:
Citeşte şi „Sanofi-Aventis a vândut obligaţiuni în valoare de 1,5 miliarde de euro

Citeşte şi „Sanofi-Aventis a preluat doar 3,4 la sută din acţiunile Zentiva România, prin oferta de preluare

Citeşte şi „Schimbări în conducerea Sanofi-Aventis