Câștigul net a picat la 24 milioane euro în trimestrul al doilea din acest an, de la 352 milioane euro din perioada similară a anului anterior, a anunțat banca printr-un comunicat.
Rezultatul s-a situat sub estimările analiștilor chestionați de Bloomberg, care pe medie se așteptau la un profit net de 34,4 milioane euro. Acțiunile băncii au crescut cel mai mult în trei luni pe fondul dublării profitului din activitatea de bază.
Commerzbank și-a provizionat 760 milioane euro pentru expunerea pe obligațiunile Greciei, în linie cu reevaluarile făcute de marile bănci europene pentru deținerea lor ca parte a acordului de sprijinire financiară a Greciei.
“Câștigul băncii a fost extrem de pozitiv dacă facem excepție de reevaluarea expunerii pe Grecia”, a spus Dirk Becker, analist al Kepler Capital Markets din Frankfurt, care a recomandat cumpărarea acțiunilor.
Acțiunile Commerzbank creșteau cu 5,8% în deschiderea de sesiunii de tranzacționare de la Frankfurt. Acțiunea are cea mai slabă performanță din indicele german DAX, înregistrând pentru acest an o cădere cu 49%. Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a picat cu 19% în aceeași perioadă.