Designarii români au vorbit despre Răzvan Ciobanu, despre care au spus că era un copil teribil al modei și chiar un creator cu sclipiri de geniu. El iubea să facă rochii dar nu ştia să le şi vândă şi de acea se pare că în ultima vreme avea probleme financiare, susțin știrileprotv.

Răzvan Ciobanu şi-a început cariera în adolescenţă. A cochetat întâi cu ideea de a fi jurnalist, om de radio, apoi a îmbrăţişat cariera de designer. Cel mai mult îi plăcea să facă rochii, spun colegii de breaslă. A ieşit în evidenţă la Iaşi, la săptămână modei.

Irina Schrotter: “A fost timp de multe ediţii cel mai mare succes al evenimentului de la Iaşi. Dincolo de bucuria de a trăi, de bucuria de a face rochiţe, se simţea un mare talent. Foarte mult curaj, cu un styling foarte deosebit pe colecţiile lui, curajos, a atras alături de el echipele cele mai multe de stilist. Dacă e să ne amintim despre colecţia prezentată pe catalige, Răzvan era un spectaculos în sine”

Răzvan Ciobanu, la emisiunea “La Măruță”: “Show-ul din 2009 este cea mai bună realizare a mea profesională. N-am reuşit să îl egalez pe cel de atunci. Practic, a fost cea mai scumpă colecţie a mea şi cel mai scump show pe care l-am făcut vreodată, după care m-am retras o perioadă, de prin 2010 până prin 2014″.

Răzvan Ciobanu a locuit o perioadă şi la Londra, acolo unde a colaborat cu mai multe case de modă cunoscute.

Iulia Albu: “A fost un designer care a studiat modă, s-a impus prin colecţii proprii, a lucrat pentru nume mari, a avut inclusiv câteva prezentări importante în afara ţării. O scânteie de geniu, el a creat lucruri extraordinare, o originalitate ieşită din comun”.

Romanița Iovan: “A fost un fel de Alexander McQueen al României, era un designer… uite, vorbesc la trecut, nu îmi vine să cred… un designer avangardist, îi plăcea să iasă din tipare. Întotdeauna mi-a plăcut de Răzvan în tot ce a făcut el pentru lumea modei din România. Chiar era un individ unic din punctul ăsta de vedere”.

În ultima vreme însă unii apropiaţi spun că afacerea lui intrase în faliment.

Irina Schrotter: “Din păcate, Răzvan nu era un bun manager. El dintotdeauna a spus: eu mi-aş dori să fac rochii şi să am un partener care să se ocupe de partea de finanţe”.

Şi-a recunoscut public orientarea să sexuală dar a încercat din greu să îşi ţină viaţa personală departe de ochii lumii. Deşi nu a reuşit întotdeauna, a încercat să rămână zâmbitor şi optimist.

Răzvan Ciobanu: “Nu am niciun regret, pe nicio temă, pentru că fiecare lucru greşit care ţi se întâmplă în viaţă, dacă ai capacitatea să îl înţelegi, să înveţi ceva. Interacţionez cu tot felul de oameni de 20 de ani şi nu mă simt de 42. Stau şi mă gândesc… băi dar cum o să fiu la 60-70. Ce o să fac?”.

Irina Schrotter: “Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să aibă mulţi ani înainte în care să îşi găsească drumul, să performeze aşa cum merită, să aibă parte de succes aşa cum a avut şi cum merită pentru că era un talent indiscutabil al designului românesc, îmi pare extrem de rău. Dumnezeu să îl odihnească”.