Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, o acuză pe contracandidata sa în alegerile locale din partea USR PLUS PNL, Clotilde Armand, de trafic de influență făcut în favoarea intereselor franceze.

Concret, este vorba despre controversele și acuzațiile reciproce din jurul construirii spitalului din Sectorul 1.

”Le-am spus clar că va fi o licitație”

”Doamna Clotilde a spus că aceasta firmă construiește. Nu, această firmă se ocupă de licitația acestui spital. M-a surprins treaba asta, pentru că și în Consiliul Local ați spus că trebuie să vină o firmă franțuzească. Citez: „Firma aceasta nu se pricepe, trebuie să vină o firmă franțuzească”. Din această cauză m-ați dus și la ambasada Franței.”, a declarat Dan Tudorache în direct la B1 Tv, în cadrul unei dezbateri electorale televizate cu contracandidata sa.

”Trebuia un colectiv de experți… În care sunt și români. O experiență pentru a construi un spital nu se inventează”, a încercat să o dreagă candidata USR, însă Tudorache și-a continuat șirul acuzațiilor:

”Am fost cu ea la ambasada Franței în 2016, mi-a prezentat câțiva investitori din Franța. Erau interesați. Atunci le-am spus clar că va fi o licitație, cum e normal în România, că poate să participe și o firma, 2-3-5 din Franța, poate să participe și din SUA.

Spusele lui Tudorache sunt certificate de înregistrări audio

Erau intermediarii unor firme de construcții. După ce am plecat, am spus că nu mai intru în această Ambasadă și că acesta este trafic de influență!”, a tunat primarul Sectorului 1, potrivit flux24.ro.

Clotilde Armand nu a negat, dar nici nu a comentat acuzația adusă, ba chiar a confirmat-o la un moment dat spunând ”Probabil că nu am fost la aceeași cină!”.

Într-adevăr, întâlnirea din 2016 a avut loc la cină, spun surse care cunosc incidentul în detaliu, arată sursa citată.

Dan Tudorache a mai susținut în cadrul acelei emisiuni că tot ce a spus poate fi probat cu ajutorul înregistrărilor ședințelor de Consiliu Local, publicate pe site-ul Primăriei Sector 1.

Înregistrările pot fi ascultate AICI.