Duminică seară a avut loc o premieră în dezbaterea politică din România: confruntarea directă televizată între Clotilde Armand, reprezentanta USR-PLUS-PNL și Dan Tudorache – PSD, primarul sectorului 1, în cadrul luptei pentru alegerile locale din acest an.

”Cred ca în ceea ce privește realizările domnului Tudorache, cred că putem să vedem cu toții. O investiție importantă este spitalul pe care, de fapt, consilierii USR l-au votat în 2016.

”Nu e deloc clar”

Atunci domnul Tudorache a spus că nu poate să construiască un spital pentru cetățenii Sectorului 1 și Ilfov, pentru că sunt banii Sectorului 1! Avem doar o machetă!”, a acuzat Clotilde Armand, în direct la B1 Tv, conform evz.ro.

Însă Clotilde Armand probabil că s-a referit la cetățenii Capitalei, deoarece cele trei spitale mari reunite în proiectul ”Spitalul Sfântul Vasile cel Mare” deservesc mai mult decât cetățenii Sectorului 1, scrie sursa citată.

”Domnul primar spune „Am realizat”. (…) acest spital există sau nu?! Pentru că e o problema de limba română! A fost un clip difuzat de 540 de ori, care a fost interzis de CNA. (…) Nu e deloc clar și felul în care vorbește domnul primar… de parcă acest spital există!”, a susținut candidata din partea USR-PLUS-PNL.

Licitația pentru companiile care vor construi viitorul spital

În cadrul dezbaterii, Dan Tudorache a explicat felul în care s-a desfășurat licitația pentru companiile care vor construi viitorul spital.

”S-a făcut în 3 ani de zile ce n-au făcut guvernele Românie în 30 de ani. Studiu de fezabilitate, de prefezabilitate…

Aceste demersuri le-am făcut împreună cu Ministerul Sănătății. E vorba despre 1.015 paturi. Am început licitația, iar ultimul termen este la sfârșitul acestei luni. Poate este bine că licitația se va termina după votul electoral din 27 septembrie”, a spus primarul Tudorache.

Acuzații șocante la adresa primarului Tudorache

” Banii nu se cheltuiesc pe lucruri care nu se fac! Poate în privat! La stat vine Curtea de Conturi… Acest proiect (n. spital) a trecut cu un singur vot din partea USR, a unui consilier care a fost, apoi, dat afară din USR!”, a explicat el.

Trebuie precizat că în spațiul public au existat mai multe acuzații șocante la adresa primarului Tudorache. Una dintre ele se referea la faptul că Armand ar fi fost filată de Poliția Locală, la cererea lui Tudorache.

Dar s-a vorbit și despre un lobby făcut de Clotilde Armand, în 2016, prin intermediul ambasadei Franței la București.