Dezvăluirile apar postate pe site-ul Lumea Politică și descriu activitatea firmei conduse de Clotilde Armand până la plecarea acesteia în Parlamentul European și modul în care a solicitat, în numele unor primării, fonduri de peste 28 de milioane de lei în baza unei boli care a fost eradicată.

Conform sursei citate, se pare că, odată cu lansarea în octombrie 2016 a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, Clotilde Armand era directorul Egis România, o firmă mare de consultanță cunoscută pentru implicarea în mai multe contracte cu bani publici. Pentru a obține finanțare prin acest program, 19 primării au decis să semneze contracte cu Egis România si pentru acest lucru se pare că a fost avansată în cadrul firmei ca director de Dezvoltare pentru Europa.

Dacă cele 19 primării ar fi obținut finanțările s-ar fi plătit 28 de milioane de lei, se mai scrie în articol, obiectul fiind reprezentat de construirea unor platforme de depozitare a gunoiului.

Organizația Mondială a Sănătății scosese boala din nomenclator

Articolul mai dezvăluie că din cele 19 contracte care apar în vechiul SEAP, numai 7 apar la accesare și dintre acestea numai două contracte se referă la notele conceptuale investigate de Lumea Politică.

De asemenea, boala folosită ridică anumite probleme. Cei de la Egis au menționat în toate aceste note conceptuale „boala albastră a noului născut”, boală care nu mai face parte din nomenclatorul Organizației Mondiale a Sănătății, iar incidența în România este infimă.

Sursă foto: Lumea Politică

Practic, cu o boală cu o incidență 0,0083% în anul 2017 s-a determina finanțarea proiectelor, se mai arată în dezvăluirile publicate pe site-ul citat, care conchide că în anul în care Egis scria notele conceptuale pentru cele 19 localități, au fost semnalate doar 16 cazuri ale acestei boli.

Citește articolul integral aici.