Înlocuind modelul Selphy CP780, noul model oferă o serie de îmbunătăţiri importante, într-un un design mai subţire şi mai stilat, cu mai multe funcţii creative şi modalităţi îmbunătăţite de utilizare.
CP800 este proiectată pentru a permite utilizatorilor să se bucure de printuri de calitate în doar câteva secunde, chiar dacă nu au mai folosit niciodată o imprimantă foto. Aceasta dispune de o interfaţă simplă alături de un set de butoane de mari dimensiuni şi un ecran LCD color, rabatabil, cu diagonala de 6,2 cm (2.5 "). Fotografiile pot fi selectate rapid şi uşor şi imprimate în aproximativ 47 secunde  la calitate de laborator, cu o superbă gradaţie a tonurilor.

Fotografiile pot fi imprimate direct de pe diverse tipuri de carduri de memorie compatibile sau de pe orice dispozitiv compatibil PictBridge, cum ar fi un aparat de fotografiat sau cameră video.

Selphy CP800 poate, de asemenea, imprima de pe memorii flash USB sau de pe telefoane mobile, permiţând tipărirea imediată fără a mai fi nevoie de un computer. Preţul unei imprimante Canon Selphy CP800 este 415 lei.