Vestea teribilă despre prințul Harry

Oficiul Federal de Poliție Criminală (BKA) din Germania a emis un avertisment cu privire la amenințările grave la adresa prințului Harry.

Acesta ar fi fost vizat de islamiștii radicali pentru misiunile sale anterioare în Afganistan.

Anterior, prințul Harry a povestit despre experiențele traumatice din timpul serviciului militar. Acum, el se află în situația în care se confruntă cu un apel la „execuție” din partea „AS-Sahab Media Foundation”. Acesta din urmă este portalul media al organizației al-Qaeda.

Între anii 2007 și 2013, prințul Harry a servit ca și copilot de elicopter în Afganistan. El a spus despre această perioadă ca fiind una teribilă. Potrivit portalului media al-Qaeda, mărturiile prințului Harry ar fi stârnit resentimente în rândul organizațiilor teroriste.

Astfel, în cursul săptămânii trecute, „AS-Sahab Media Foundation” a făcut un apel deschis către musulmanii din întreaga lume să efectueze un atac asupra lui Harry.

Scopul acestei cereri este de a „produce atacuri sângeroase și revoluții pentru a-i sprijini pe palestinieni”.

Se pare că organizația teroristă Hamas ar trebui să primească sprijin „dintr-o singură lovitură”, iar „execuția” lui Harry ar servi drept „act simbolic de răzbunare și pedeapsă pentru toți susținătorii Israelului” în contextul actual al conflictului.

Presa internațională mai scrie că teroriștii îl consideră vinovat pe prințul Harry prin prisma misiunilor sale anterioare în Afganistan. În plus, „execuția” sa ar avea un „motiv suficient”.

Prințul Harry
Sursă: Dreamstime

Războiul continuă între Israel și Hamas

Forțele de apărare israeliene l-au eliminat pe comandantul Hamas al „batalionului Shati”, potrivit purtătorului de cuvânt Daniel Hagari.

„Continuând eliminarea comandanților, astăzi, FDI, sub îndrumarea serviciilor de informații ale Shin Bet și Aman, l-a eliminat pe comandantul batalionului Shati cu ajutorul unui avion de vânătoare. Sub comanda sa, raiderii au ieșit pe teritoriul israelian în masacrul brutal de pe 7 octombrie”, a declarat Hagari.

NBC News nu a verificat în mod independent afirmațiile făcute de IDF.

Hagari a declarat că IDF continuă să își extindă „operațiunea terestră împotriva centrelor de greutate ale Hamas în întreaga Fâșie Gaza”.

„Politica noastră este clară – vom ataca energic orice amenințare. Forțele IDF sunt în alertă și pregătite în toate sectoarele”, a declarat Hagari.

Forțele de apărare israeliene operează în prezent în sudul Fâșiei Gaza, potrivit șefului Statului Major General Herzi Halevi.

„Ieri, și astăzi, am eliminat comandanți de brigadă, comandanți de companie, mulți agenți, iar ieri dimineață am început același proces în sudul Fâșiei Gaza, nu va fi cu mai puțină forță decât atât, nu va fi cu mai puține rezultate decât atât, iar comandanții Hamas se vor întâlni cu IDF peste tot într-un mod foarte, foarte puternic”, a declarat Halevi.

Forțele de Apărare ale Israelului și alte autorități israeliene spun că iau măsuri de precauție pentru a evita victimele civile – un mesaj pe care SUA l-au întărit – inclusiv spunând oamenilor să părăsească zonele pe care intenționează să le vizeze și împărtășind hărți cu zonele de evacuare.

Unele persoane din Gaza spun că informațiile despre rutele de evacuare sunt confuze. Ei consideră nu au unde să se ducă în siguranță. Există, de asemenea, temeri în rândul palestinienilor din Gaza și Cisiordania că această campanie militară ar putea însemna strămutarea forțată în afara Fâșiei Gaza.