Prin ce trece un infectat COVID în România? Un supraviețuitor își spune povestea după ce a fost aproape de moarte în secția ATI

Josef Balla a povestit despre cum s-a vindecat de COVID-19 și a reușit să treacă peste acele momente dificile, fiind mereu cu gândul la copii.

„Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon”, a povestit Josef Balla, potrivit informațiilor transmise de stiridecluj.ro

A chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire

Acesta a stat o săptămână acasă, sub medicamentație, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire. Ajuns la UPU, acesta a fost nevoit să aștepte mai bine de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI. Totuși, a fost puternic marcat de moartea unor colegi de salon după ce a ieșit din ATI.

Chinul a durat mai bine de două luni de zile. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă. Trebuie menționat că toată familia s-a vaccinat. El și cele două fete s-au vaccinat cu Pfizer, iar soția cu Astra Zeneca.

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a depășit pragul de 4.000

Amintim că 4.004 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ziua de 15 septembrie, după efectuarea a 44.608 de teste – 19.673 teste RT-PCR și 24.935 teste rapide antigen. Astfel, rata de pozitivare este de 8,97%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Au fost raportate 83 de decese, dintre care două sunt anterioare zilei de marți.

Potrivit GCS, până miercuri, în România au fost confirmate 1.130.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.070.645 de pacienți au fost declarați vindecați. Până miercuri, 35.215 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De asemenea, de marți până miercuri au fost înregistrate 4.004 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 435 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul respectiv, au fost raportate de către INSP 83 de decese (35 bărbați și 48 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea