Samsung Electronics a anunţat lansarea primului său telefon mobil care funcţionează pe baza energiei solare, modelul Crest Solar (E1107).

Telefonul are capacitatea de a oferi un timp de convorbire cuprins între 5 şi 10 minute, prin încărcarea solară timp de o oră. Bateria modelului Crest Solar poate fi încărcată oriunde există o sursă de energie solară, atunci când sursele de electricitate nu sunt disponibile.

Crest Solar va fi disponibil pe mai multe pieţe, printre care India, Europa, Asia de Sud-Est, Asia de Sud-Vest şi America Latină, începând cu iunie 2009.

Apeluri false pentru a ieşi din situaţii nedorite

Pe lângă caracteristicile standard, telefonul oferă funcţia Mobile Tracker, care avertizează automat de fiecare dată când cartela SIM este schimbată sau trimite un mesaj SOS în caz de urgenţă. De asemenea, Crest Solar are o aplicaţie pentru apeluri false, astfel încât utilizatorii să poată pretinde că primesc un apel pentru a putea scăpa din situaţii nedorite.

Samsung Crest Solar oferă şi aplicaţii locale pentru mai multe ţări. De exemplu, oferă scanarea profilului pentru bicliştii din Asia de Sud-Est, care face posibilă primirea apelurile doar de la anumite contacte, în vederea unei circulaţii mai sigure. Crest Solar oferă de asemenea aplicaţii specializate pentru diferite religii, precum alerte pentru ora de rugăciune.

Samsung Electronics este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a convergenţei digitale, cu vânzări consolidate de 96 miliarde de dolari în anul 2008. Compania are aproximativ 150.000 de angajaţi în 134 de birouri din 62 de ţări.

SURSA: Samsung Electronics