Samsung investeşte constant în dezvoltarea soluţiilor vizuale pentru fiecare segment de business în funcţie de nevoile de comunicare şi tipurile de clienţi cu care interacţionează. Caravana mobilă Samsung pune la dispoziţia clienţilor o serie de soluţii de business, precum: soluţii pentru afişaj outdoor, soluţii educaţionale/E-board, Transparent Display şi CMS – Hospitality TV.
Vizualul e considerat cel mai important canal de comunicare, 55% din informaţii fiind asimilate prin intermediul imaginilor. Soluţiile Display Profesional (Digital Signage, Hospitality TV, Video Wall, Surface) dezvoltate de Samsung îşi propun să eficientizeze comunicarea de business, dar şi modul de promovare al produselor şi companiilor, oferind, în acelaşi timp, noi experienţe vizuale.

Soluţii de afişaj outdoor

Printre soluțiile prezentate în cadrul caravanei se numără monitoarele SL46 şi SB970, două soluţii inovatoare pentru afişaj outdoor.

SL46 este un display cu o luminozitate de 1500 candele ce face faţă cu brio condiţiilor de afisaj outdoor. Comparativ cu un display consummer, care are între 250-300 candele, şi unul profesional standard cu 450 candele, SL46 asigură performanţe ridicate chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută. În plus, acesta este echipat cu tehnologia Magic Info Lite ce oferă o soluţie optimizată de managament pentru advertising.

Monitorul premium SB970, vârful gamei de monitoare 2012, a fost proiectat special pentru designeri şi graficieni datorită rezoluţiei sale de 4 ori HD 2560×1440 (WQHD). Rezoluţia de înaltă calitate oferă culori reale şi posibilitatea de calibrare segment cu segment.

Soluţia educaţională /E-board
Soluţia educaţională /E-board este destinată zonei educaţionale, fiind o metodă eficientă pentru ilustrarea de prezentări într-o sală de conferință sau de clasă. Monitorul prezintă un ecran de 65” echipat cu touchscreen de ultimă generaţie. În plus, software-ul Smart School Solutions permite utilizatorului să ţină prezentări, să modifice, să salveze şi să transmită documentele celor prezenţi în sală.

Soluţii de advertising

Începând din 2011, Samsung oferă solutia de advertising, Transparent Display. Display-ul vine sub forma unei cutii de 22”, display HD, cu un grad de transparenţă de 15%, care permite vizualizarea optimă a conţinutului. La baza display-ului se află un PC profesional care rulează un software de management, iar sursa de lumină este amplasată în spatele display-ului.

Pe lângă soluţia de afişaj pentru advertising Transparent Display, Samsung prezintă şi Tile displays şi Videowall. Display-ul Tile de 22”, cu o formă pătrată și ramă subţire, este folosit cu precădere pentru creearea de experiențe spectaculoase. Datorită rezoluţiei şi clarităţii înalte a imaginilor, acesta se adresează segmentelor de retail, marketing, promovare de produse, şi chiar centrelor de control.

Soluţia de afişaj Videowall este construită din 4 ecrane 460UTN, fiecare cu rezoluţie HD, care generează o rezoluţie 4k a întregului ecran. Fiecare ecran este echipat cu un PC care permite controlul hardware şi software al echipamentului. Videowall este un instrument performant de promovare şi poate fi folosit în spaţii comerciale mari, dar şi în cadrul unor evenimente sau concerte.

CMS – Hospitality TV

În 2012, Samsung a lansat un sistem avansat de management al conţinutului pentru industria hotelieră, CMS – Hospitality TV. Prin accesarea unui singur buton, utilizatorii au acces direct din camera de hotel la informaţii variate privind descrierea hotelului, serviciile la care au acces, atracţiile turistice din oraşul respectiv, un ghid al oraşului, starea vremii, şi informaţii generale. Software-ul este integrat platformelor de Property Management System şi permite automatizarea proceselor de comunicare fără să mai fie nevoie Setupbox.

Samsung prezintă clienţilor şi două categorii de display-uri destinate soluțiilor de digitalizare, monitoarele Zero Client, certificate VMWARE, cu diagonale cuprinse între 19” şi 24” şi monitoarele Thin Client, certificate Citrix, cu diagonale cuprinse între 18” si 24”. Display-urile cloud de la Samsung permit utilizatorilor să stocheze şi să acceseze în maximă siguranţă datele de pe un server sau o reţea centralizată, consolidând astfel serverele şi înlăturând pericolul furtului sau al rătăcirii datelor.
De asemenea, în cadrul show-room-ului este prezentată și gamă completă de produse de printing care întâmpină toate nevoile de business (Laser monocrom, Laser color, Multifunctional monocrom şi Multifunctional color), dar şi alte soluţii IT, precum Surface şi MIIP.

Surface este o masă interactivă multitouch, ce are la bază tehnologia pixel sense şi poate recunoaşte şi coordona 54 de atingeri simultane. MIIP (Magic Info I Premium) este un software de management şi control pentru soluţiile de digital signage. De asemenea, MIIP prezintă şi o versiune pentru video-wall.