Șapte proiecte privind construcţia unor loturi de autostradă s-ar putea finaliza în acest an. Din datele privind stadiului proiectelor în derulare gestionate de CNAIR, rezultă că lourile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda se vor inaugura în acest an. Cei 12,4 km de autostradă, din lotul 3 Sebeș-Turda sunt finalizați în proporție de 99,5% , iar lotul 4 din autostrada Sebeş-Turda, în lungime de circa 16,3 km se este finalizat în proporție de 100%. Conform unor surse guvernamentale, cei aproximativ 29 km autostradă se vor inaugura în cursul acestei luni.

Autostrada București-Ploiești, finalizat în septembrie

Şi tronsonul autostrăzii București-Ploiești, dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani, urmează a se finaliza în perioada următoare. Porţiunea de aproape șase kilometri ar urma să fie gata în luna septembrie. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe o porțiune de 3,3 kilometri, A3 va dispune de trei benzi pe sens și de iluminat public. Lucrările pentru cei 3,3 km de autostradă sunt finalizate în proporție de peste 80%.
Un alt proiect aflat într-o fază avansată este Lotul 4 Deva – Lugoj Lot 4 (Şoimus – Ilia), lucrările pentru cei 22,1 km de şosea la patru benzi fiind finalizate în proporţie de peste 85%, lucrările fiind finalizate în perioada octombrie-noiembrie. În calendarul CNAIR este precizat că o porţiune din lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime totală de 21,1 km, se termină în luna octombrie. Şi pe anumite loturi din autostrada Transilvania, între Târgu Mureş şi Câmpia Turzii, lucrările sunt într-o fază foarte avansată. Alte două loturi de autostrada Transilvania, în lungime totală de circa 15 km, Ungheni – Ogra şi Ogra – Iernut se vor finaliza tot în acest an.