Față de 2009, pentru Primăria din Arad s-a dublat atât atat numărul de tranzacții cât și valoarea aferentă acestora. Numărul de plătitori distincți pe Arad în 2010 a fost de 2128. Raportat la numărul total al contribuabililor din Arad, cei care au optat pentru plata pe Internet a taxelor și impozitelor dețin o pondere de 2%. Chiar dacă sunt în medie 3 taxe / persoană, acestea se plătesc de regulă cu o singură tranzacție.
Valoarea medie a unei tranzacții este în creștere, aceasta fiind de 450 lei în 2010 și de 390 lei în 2009, mult peste media națională de 320 lei pe tranzacție. În cazul primăriilor din București (sectoarele 2, 4 și 6) valoarea medie a unei tranzacții  este sub media pe țară. Cea mai mare valoare medie a unei tranzacții de plată cu cardul pe Internet se înregistrează în cadrul primăriei Pitești, de 710 lei.
Până la finele anului 2010, 20 primării permiteau plata prin Internet a taxelor și impozitelor locale, prin intermediul cardului bancar. Lista se prezintă duăa cum urmează: Arad, Baia Mare, București – sectoarele 2, 4 și 6, Carei, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Drobeta Turnu-Severin, Lugoj, Oradea, Pitești, Pucioasa, Sighetul Marmației, Sibiu, Sovata, Râșnov, Timișoara și Târgu Jiu.
Contribuabilii pot plăti prin card și la sediul instituției publice, peste 100 de primării din țară fiind dotate, în acest sens, cu terminale POS. De la începutul acestui an, o serie de trei noi primării au implementat serviciul de comerț electronic pe site-urile proprii: Consiliul Județean Bistrița, Primăria Cluj-Napoca și Primăria Constanța. La nivel național sunt 3.495 de primării și aproximativ 14 milioane de contribuabili, persoane fizice și juridice.