Juridic TV, prima televiziune dedicată informării juridice a populaţiei, va fi lansată online pe 8 februarie şi va difuza un program zilnic, 24 de ore din 24, au declarat reprezentanţii casei de avocatură Coltuc, care finanţează proiectul.

Potrivit reprezentanţilor casei de avocatură Coltuc, postul Juridic TV (www.juridictv.ro) difuzează în prezent câteva programe şi va avea grila definitivă din 8 februarie, odată cu lansarea oficială.

Ajutor pentru populaţie

Ideea Juridic TV a apărut din lipsa emisiunilor informative juridice din grilele posturilor de televiziune care emit în prezent în România. Astfel, scopul noii televiziuni este să ajute populaţia să cunoască în mod gratuit sistemul judiciar din România.

Accesul la programele difuzate de Juridic TV va fi gratuit. Postul va difuza program 24 de ore din 24, din care 12 ore în direct.

Printre emisiunile difuzate de Juridic TV se numără reality show-ul „Curtea Poporului” – „singura emisiune din România care prezintă viaţa reală într-un proces”, şi „Specialiştii Juridic TV”, un program în care se va răspunde întrebărilor din diverse domenii ale publicului.

Acestor programe li se adaugă şi emisiuni „Cum se face?”, în care se oferă consultanţă-opinii juridice gratuite, „Nemulţumiţii de justiţie”, „Cazuri CEDO” şi „Procese vedete”.

Totodată, în fiecare săptămână, marţea şi joia, de la ora 18.00, se va difuza emisiunea „Juridic news”. Ştirile vor fi prezentate de Alina Dumitrescu şi Marius Coltuc.

O echipă în creştere

Echipa Juridic TV este formată în prezent din 15 persoane, cu studii preponderent juridice, jurnalistice, economice şi două persoane care se ocupă de partea de IT.

„Intenţionăm să mărim numărul persoanelor implicate în proiect, dar acest lucru nu va fi posibil până nu observăm impactul pe care Juridic TV îl are asupra publicului ţintă. O primă analiză a impactului se va efectua în luna martie a acestui an, respectiv la o lună de la lansarea oficială. Dacă rezultatele sunt pozitive şi la nivelul aşteptărilor, intenţionăm să facem demersurile necesare obţinerii unei licenţe CNA pentru dezvoltarea proiectului”, au reprezentanţii Juridic TV.

Televiziunea Juridic TV este susţinută financiar de casa de avocatură Coltuc. Potrivit reprezentanţilor casei de avocatură, până în prezent, suma investită în Juridic TV se ridică la 150.000 de euro.

Sediul noului post de televiziune va fi în Bucureşti. Casa de avocatură Coltuc a fost înfiinţată în urmă cu opt ani de Marius Vicenţiu Coltuc.

SURSA: Mediafax