“La Bookster găsești cele mai bune cărți din lume și autori laureați cu Nobel, Pulitzer sau din <Top Thinkers50>. Articolele și studiile de caz sunt alese din curicula programelor de MBA de la universitățile de top. Ne plac însă și poveștile frumoase, așa că am inclus pe rafturile noastre și cărți care inspiră oamenii să viseze și să transforme imposibilul în realitate”, spune Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster, cel care a condus mai bine de zece ani firma de consultanţă imobiliară Colliers International.

Lansată în martie 2013, Bookster este prima bibliotecă modernă pentru companii, din România, care oferă acces nelimitat la cele mai bune cărți și articole din lume. Angajații companiilor partenere au de ales între 5.000 de materiale din domenii diferite pe care le împrumută cu un click pe www.bookster.ro, iar Bookster le livrează la biroul lor în fiecare săptămână.

Serviciul Bookster este destinat companiilor care înțeleg importanța dezvoltării personale și profesionale a angajaților și investesc în oameni. Cu un preț care variază între 3 și 5 euro per abonat, pe lună, acest beneficiu este accesibil tuturor companiilor, mai ales că îl pot testa la început cu un număr limitat de angajați, în cadrul unui proiect-pilot.

“Interesul pentru Bookster este peste așteptări, iar companiile care au început cu un proiect-pilot au ales, după doar câteva luni, să extindă beneficiul pentru toți angajații”, mai spune Bogdan Georgescu.

Cea mai împrumutată carte din bibliotecă este “Cum iți vei măsura viața” de Clayton Christensen, unul dintre cei mai apreciați profesori de la Harvard, clasat pe primul loc în topul “Thinkers50”. “Open”, biografia lui Andre Agassi, sau “Behind the Beautiful Forevers”, cartea anului în America în 2012, sunt, de asemenea, printre cărțile îndrăgite de la Bookster.

“Atunci când alegem titlurile noi, ținem cont nu doar de premii și recunoașterea internațională, ci și de preferințele și sugestiile “booksterilor”, cum le spunem noi cititorilor noștri. Alături de cărțile de dezvoltare personală și profesională, ne-a surprins în mod plăcut interesul pentru domenii care țin de viața de după birou, cum ar fi gătitul sau creșterea copiilor”, declară Iulia Ghiță, un fost avocat care este manager de conținut la Bookster și se ocupă de selecția titlurilor pentru bibliotecă.

Biblioteca include peste 5.000 de cărți, articole, studii de caz și materiale video din domenii diferite, de la dezvoltare personală și profesională, la hobbyuri și beletristică. Serviciul de recomandare personalizată și livrare la birou este oferit exclusiv companiilor, care pot folosi sistemul ca beneficiu (achitând un abonament lunar de 3-5 euro pentru fiecare angajat care îşi activează un cont Bookster), pe lângă tradiţionalele tichete de masă, abonamente la săli de sport sau carduri de sănătate.

La 6 luni de la lansare, Bookster are în portofoliu 13 companii și peste 2.500 de abonați, care au citit împreună peste 10.000 de cărți, articole și studii de caz.