Nu au trecut decât două zile de la revolta armată eşuată a grupării de mercenari Wagner în Rusia, că Vladimir Putin are parte de o veste importantă!

Preşedintele iranian Ebrahim Raissi şi-a exprimat sprijinul pentru liderul Rusiei. Mesajul de susținere a fost transmis în timpul unei convorbiri telefonice, iar detalii pe acest subiect au fost oferite de Kremlin într-un comunicat de presă.

„Preşedintele iranian şi-a exprimat sprijinul deplin pentru conducerea rusă în cadrul evenimentelor din 24 iunie”, a anunţat Kremlinul.

Qatarul și-a declarat sprijinul pentru Putin

Acesta nu a fost singurul telefon primit de Vladimir Putin după revolta grupării conduse de Evgheni Prigojin.

Liderul de la Kremlin a mai primit de asemenea, în timpul dimineţii, un apel telefonic de sprijin din partea Qatarului, potrivit unui alt comunicat al preşedinţiei ruse, citat de AFP.

În cadrul unei înţelegeri la care s-a ajuns sâmbătă seara, care a dezamorsat criza şi a evitat o eventuală vărsare de sânge, Kremlinul a declarat că mercenarii din grupul Wagner se vor întoarce la bazele lor. În același timp s-a anunțat că liderul lor, Evgheni Prigojin, va pleca în Belarus.

Kremlinul a promis atunci că toate acuzaţiile penale împotriva sa şi luptătorilor săi vor fi retrase. Cu toate acestea, un ziar moscovit scria luni, citând o sursă, că ancheta penală împotriva lui Prigojin pentru „rebeliune” continuă.

Statele Unite văd fisuri la cel mai înalt nivel al statului rus

Conform aprecierilor venite dinspre Statele Unite, revolta eşuată a sfidat autoritatea preşedintelui rus, Vladimir Putin, dezvăluind „fisuri” la cel mai înalt nivel al statului rus. Americanii au apreciat că până în luna mai Rusia a primit „sute” de drone de atac iraniene şi acuză Moscova ca le-a folosit recent pentru a „ataca Kievul şi a teroriza populaţia ucraineană”.

Teheranul a respins în mod repetat ca ”nefondate” acuzaţiile americane că ar fi livrat arme către Rusia, declarând că nu este parte a conflictului ucrainean.

În ceea ce privește revolt de sâmbătă, au apărut mai multe detalii care arată că în timp ce luptătorii mercenari se îndreptau dinspre nordul orașului Rostov pe Don spre Moscova, Vladimir Putin ar fi refuzat să vorbească la telefon cu liderul lor, Evgheni Prigojin.

În schimb, Rusia a apelat la negocieri la care au participat președintele belarus Alexander Lukașenko, șeful de cabinet al președintelui rus Anton Vaino și ambasadorul rus în Belarus Boris Grizlov, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).