De la începutul anului până în prezent, s-au înregistrat doar ușoare nuanțe de creștere sau de scădere în cazul garsonierelor, chiria medie de strigare fiind în jurul valorii de 230 euro. Diferența pe un interval de 12 luni este infimă, de doar -2 euro, echivalentul a aproximativ 1%.

Sub presiunea unui număr mare de oferte nou apărute pe piață în martie, chiriile la apartamentele cu două camere au scăzut la o medie de 315 euro/lună, atingând astfel un nou prag minim. Un nivel similar s-a mai înregistrat în luna august 2011, perioada concediilor fiind atunci o explicație pentru această scădere. Comparativ cu luna martie a anului trecut, scăderea este de 5%.

Pe segmentul închirierilor de locuinţe cu trei și patru camere, s-a înregistrat un nivel crescut cu 2% în comparație cu luna martie 2011. Chiria medie solicitată de proprietarii apartamentelor cu trei camere a fost de 466 euro, cu 10 euro mai mult decât în urmă cu un an, dar la aproximativ același nivel cu începutul anului 2012, când chiria medie se învârtea în jurul valorii de 469 euro.

Cu un nivel mediu al chiriei cerute de 724 euro/lună, apartamentele cu patru camere consemnează o variație de +2% față de martie 2011, dar și de +10% față de pretențiile emise de proprietari în urmă cu doar o lună.

Oferte în creştere

Analiza AnunturiParticulari a înregistrat 2.178 de noi oferte în luna recent încheiată. Oferta la apartamentele cu două camere, primele în clasament, a trecut de pragul de 850 unități, ajungând la 874 de apartamente scoase la închiriat de proprietari. Acestea sunt urmate de garsoniere, cu 791 de unități noi scoase pe piață în martie.

Creșteri în ceea ce privește oferta s-au înregistrat și pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cu 38% mai multe unități fiind scoase pe piață față de luna februarie a acestui an, ajungând la un stoc de 418 apartamente. Clasamentul este completat de apartamentele cu patru camere, care se apropie de pragul de 100 unități, 95 de noi oferte apărând pe piață în martie, în creștere cu 50% față de luna anterioară.