Președintele Italiei s-a vaccinat anti-covid. Ce doză de vaccin i-a fost administrată

Potrivit AFP, președintele Italiei, Sergio Mattarella, în vârstă de 79 de ani, a reușit să facă de abia marți pasul cel mare. Oficialul italian s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19 într-un spital public din Roma, Institutul Spallanzani.

El s-a vaccinat de abia acum, conformându-se astfel priorităţilor stabilite de guvernul italian pentru campania de vaccinare, relatează Agerpres.  De menționat este faptul că, în etapa de vaccinare aflată în desfăşurare la Roma pot fi vaccinate persoanele născute în 1941 sau înainte de acest an.

În ceea ce privește doza administrată, potrivit sursei citate, Sergio Mattarella a fost vaccinat cu o doză de vaccin Moderna. Anunțul a fost făcut de purtătorului său de cuvânt. Vaccinându-se când i-a venit rândul, preşedintele a dat astfel şi un exemplu, după ce mai mulţi responsabili politici locali s-au vaccinat fără a respecta ordinea stabilită.

Lideri italieni, vaccinați peste rând

De menționat este faptul că, în urmă cu două zile, primarul oraşului sicilian Corleone şi-a dat demisia după ce s-a aflat că a fost vaccinat peste rând. Nu este singurul care a făcut acest lucru. La fel s-au vaccinat şi alţi oficiali italieni, de exemplu preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, dar fără să demisioneze.

Italia este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus. Potrivit sursei citate, luni, Italia a depăşit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19.

În ceea ce privește campania de vaccinare anti-covid, se pare că Italia a administrat până în prezent 5,6 milioane de doze de vaccin, dar mai puţin de 1,7 milioane de persoane au primit şi a doua doză. De menționat este faptul că, populația totală a Italiei este de circa 60 de milioane de persoane.

Sursă foto: INQUAM Photos