Președintele ANRE, decizia care a pus gaz pe foc în scandalul facturilor! A plecat în concediu în Republica Dominicană

Președintele ANRE a decis să plece în concediu în Republica Dominicană, notează cursdeguvernare.ro. Cu toate că varianta oficială este cea în care președintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Duminitru Chiriță, a plecat în concediu din motive medicale, sursele spun, de fapt, altă poveste.

Potrivit sursei anterior citate, Dumitru Chiriță nu a mai fost văzut în cadrul instituției pe care o conduce de vinerea trecută, însă a fost văzut în zona Punta Cana a insulei, în cursul zilei de luni.

Rareș Bogdan, reacție dură

Pe fondul acestor dezvăluiri, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că ANRE este o instituție care trebuie reformată din temelii. El a mai precizat, miercuri seara, că ANRE nu reușește să fie un reglementator.

”Eu aş fi demis conducerea ANRE pentru modul în care a gestionat problema facturilor. Cred că ANRE, din păcate, nu reuşeşte în niciun fel să fie ce ar trebui să fie un reglementator. Preşedintele Chiriţă, ne-a spus vicepreşedintele Zoltan, că este la investigaţii medicale, noi am înţeles altceva, cert este că lipseşte de două săptămâni din ţară în plină criză a facturilor. Faptul că producătorii şi distribuitorii fac ce vreau fără să existe reglementare, faptul că au existat mai mult de un milion de facturi greşite pentru că distribuitorii au preferat să nu aplice reducerea la factură mi se pare o chestiune destul de gravă. Există o problemă cu ANRE, care a acţionat ineficient pe speţa creşterilor din energie”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, miercuri seara, la Digi 24.

Florin Cîțu: Toată conducerea ANRE trebuie să zboare urgent

Președintele PNL consideră că toată conducerea ANRE trebuie să „zboare” în cazul în care se dovedește că facturile au fost emise greșit în mod intenționat. De asemenea, Florin Cîțu consideră că liberalizarea pieței nu a fost de vină pentru creșterea prețurilor la energie în România.

Florin Cîțu solicită ANRE să găsească vinovații în ceea ce privește facturile emise greșit. De asemenea, liderul liberal și-a exprimat nemulțumirea în ceea ce privește conducerea acestei companii și solicită să fie înlocuită dacă se va dovedi că erorile au fost comise intenţionat. Acesta punctează că nu liberalizarea a fost problema în România, ci capacitatea de producție

„Există o singură problemă. Au fost facturi de la o anumită companie care au fost făcute greşit. Şi aici trebuie să vină statul şi ANRE. Acea companie a luat acea decizie, să greşească facturile intenţionat sau a greşit? Dacă a fost intenţionat, oamenii ăia trebuie să zboare de acolo! Toată conducerea trebuie să zboare urgent. Statul român are 40%. Dacă decizia a fost ca acele facturi să fie greşite intenţionat”, a declarat Florin Cîţu, marţi seara, la Digi24.