Este cel mai mare producător de echipamente sportive, cu o cifră de afaceri de peste 93 milioane de lei în 2016 şi o prezenţă globală pe pieţe de desfacere din SUA, Europa sau Japonia. La fabrica din Orăştie, compania produce clăpari, patine cu rotile şi schiuri. Reprezentantul companiei Chimsport, Angela Stoica (foto) a declarat celor prezenți la Gala Capital că „pasul cel mai important pe care trebuie să îl faci pentru a ajunge sportiv, este să-ți cumperi încălțămintea potrivită. Tot la fel, ca să schiezi ai nevoie de clăparul potrivit. Iar cel mai important pas ca să ai succes într-o activitate este să acționezi zi de zi, și, când ai eșecuri, să înveți din ele“.

Locul 2 al categoriei a fost ocupat de compania Lemet, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă din România. În anul 2016, producătorul a deschis șase magazine mari și a pus în funcțiune capacități de producție și tehnologii noi. Anul acesta, directorul general Lemet, Alexandru Rizea, a declarat că sunt planificate investiţii de aproximativ 20 de milioane de lei pentru extinderea lanțului de magazine proprii, operate sub brandul Lem’s, dar şi dezvoltarea capacității de producţie a companiei.

Pe locul 3 s-au clasat Atelierele Pegas, companie care a reuşit să reînvie unul dintre cele mai iubite branduri de biciclete din perioada comunistă. Deşi momentan la noi în ţară se face doar proiectarea şi asamblarea produsului, există şanse mari ca România să aibă, din nou, o fabrică de biciclete. „Am ajuns de la cinci sute de biciclete în 2012, la câteva zeci de mii pe an și a venit momentul ca în 2018 să construim o fabrică, să aducem din nou producția bicicletelor Pegas în România, retehnologizate, de la biciclete normale și biciclete electrice, până la biciclete asistate prin satelit, ce pot fi închiriate și partajate de toată lumea“, au declarat fondatorii companiei Andrei Botescu și Alexandru Manda.