Premierul Ludovic Orban a comentat, vineri, subiectul cantităţii foarte mari de azotat de amoniu aflată la Constanţa. Şeful Guvernului a explicat că substanţa este contractată şi va fi transportată la destinaţie, iar din informaţiile pe care le are sunt respectate măsurile de siguranţă.

“În port există o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care este contractat şi urmează să fie transportat către destinaţie. În ceea ce priveşte regimul de securitate în jurul depozitelor în care se află astfel de substanţe, sunt reguli stricte, prevăzute la nivel european, şi care, din toate informaţiile pe care le-am cules, sunt respectate.

Am vorbit atât la nivelul Ministerului de Interne, cât şi la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a mă asigura că totul este în regulă şi sunt luate toate măsurile”, a declarat Ludovic Orban.

Recent, s-a descoperit că aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate mai mare de aproximativ zece ori decât cea care a declanşat explozia din Beirut, se află depozitate în Portul Constanţa.

Ce agendă de lucru are, vineri, premierul Ludovic Orban?

Vineri, premierul Ludovic Orban se află într-o vizită de lucru în judeţul Dolj, unde este însoţit de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Mai întâi, echipa guvernamentală a fost pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti, Tronsonul 1, unde a fost verificat stadiul lucrărilor.

Pe agendă se mai află o vizită la Fabrica de Avioane Craiova, unde premierul va participa la semnarea contractului “Revitalizarea şi modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, în configuraţia IAR 99 SN”, notează Agerpres.