Mărioara-Artemis Gătej a fost numită în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Totodată, şeful Executivului l-a numit pe Alexandru Mihai Cacoveanu în funcţia de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat al Gărzii Naţionale de Mediu.

Printr-o altă decizie a premierului, Alexandru Lucian Vasile a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, scrie Agerpres.

Fostul comisar general a fost demis în urmă cu o lună

Fostul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, Gabriela Dorojan, a fost demis la începutul lunii ianuarie, în urma unei decizii înaintate de ministrul Mediului, Costel Alexe, premierului Ludovic Orban.

„În urma discuţiilor avute în ultima perioadă cu doamna comisar general, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calităţii de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României”, a scris Costel Alexe.

“Am solicitat în această dimineaţă Comisariatului Naţional al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziţie planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care Garda Naţională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru trei aglomerări urbane – Braşov, Bucureşti şi Iaşi, precum şi raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele trei planuri de calitate a aerului.

Vreau să îi asigur pe toţi românii, indiferent de judeţul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcţia de ministrul al Mediului, Apelor şi Pădurilor, vor avea în mine un aliat şi îmi voi desfăşura activitatea cu bună credinţă, în interes public, transparent şi fără jumătăţi de măsură! Reducerea poluării, îmbunătăţirea calităţii aerului şi creşterea calităţii vieţii rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”, mai spunea, în urmă cu o lună, ministrul Mediului.