Premierul Florin Cîțu dă lovitura finală companiilor de stat. El a anunțat miercuri că bugetul pentru 2021 țintește în primul rând reformarea acestor companii publice.

Cîțu spune că nu va mai da un ban companiilor de stat care nu pot demonstra că pot fi profitabile în viitor.

Premierul Florin Cîțu dă lovitura finală companiilor de stat. Le taie banii

Prim-ministrul Florin Cîțu spune despre bugetul pentru anul 2021 că este unul care ”forțează reforma”.

Astfel, Premierul a explicat că în primul rând este vorba despre reforma companiilor de stat, iar cele care nu vor prezenta un plan de restructurare, ”care să arate credibil că vor putea fi profitabile în viitor”, nu vor mai primi resurse bugetare.

”Reforma, în primul rând, a companiilor de stat. Știți foarte bine că prin buget se alocă resurse acestor companii de stat și am spus foarte clar că acele companii de stat care nu vin cu un plan de restructurare, care să arate credibil că vor putea fi profitabile în viitor, nu vor mai primi resurse de la buget”, a declarat miercuri șeful Guvernului, conform b1.ro.

Florin Cîțu: ”Eliminăm furtul PSD din bugetul de stat”

Referitor la o declarație pe care a făcut-o în plenul Parlamentului, potrivit căreia va opri ”furtul” celor asociați PSD, și întrebat cum ar ”fura” social-democrații dacă nu mai sunt la guvernare, Prim-ministrul a afirmat:

”Ei nu mai sunt la guvernare cei care erau în Guvern, dar ei în opt ani de zile și-au lăsat oameni la guvernare în toate instituțiile publice din România și în companiile de stat.

Prin reorganizarea instituțiilor publice, a ministerelor și prin restructurarea companiilor de stat, prin faptul că vom pune o limită de maxim cinci persoane în consiliul de administrație la companiile de stat, vor fi numiți profesioniști etc, așa eliminăm furtul PSD din bugetul de stat”.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.