Noul premier al României, Florin Cîţu, le-a transmite un mesaj tuturor românilor, cu ocazia Sărbătorii de Crăciun. Şeful Guvernului spune că această sărbătoare este întâmpinată cu speranţă şi încredere că această perioadă dificilă va fi depăşită cu bine şi subliniază că în aceste zile trebuie respectate măsurile de protecţie.

„Întâmpinăm Sărbătoarea Crăciunului cu speranţă şi încredere că vom depăşi cu bine această perioadă dificilă. Vă rog pe toţi în aceste zile să respectăm măsurile de protecţie. Doar aşa ne protejăm pe noi şi pe cei dragi nouă.

Descoperirea, autorizarea şi livrarea unui vaccin împotriva COVID-19 într-un timp record oferă perspective depăşirii pandemiei într-o perioadă relativ scurtă. Înţeleg responsabilitatea pe care o am din funcţia de prim-ministru şi aşteptările românilor pentru depăşirea cu bine a crizei de sănătate şi pentru o viaţă mai bună. Doar împreună vom trece cu bine peste această perioadă.

Dragi români, vă doresc Sărbători fericite, atât celor din ţară, cât şi celor departe de casă, multă sănătate, bucurie, cu speranţa că vom reveni la o viaţă normală cât mai curând!”, a spus Florin Cîţu în mesajul său.

Ce le-a transmis românilor şi preşedintele Iohannis?

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, prin intermediul unui mesaj video, urările de Crăciun tradiţionale. Darul pe care îl putem face în acest an, de sărbători, este să îi protejăm pe cei dragi, le-a transmis şeful statului tuturor românilor.

„Oriunde ne-am afla în lume, de Crăciun, drumurile ne poartă înapoi acasă, alături de familie şi de prieteni. În acest an, din cauza epidemiei, suntem nevoiţi să ne petrecem sărbătorile departe de cei pe care îi iubim atât de mult şi de care ne este dor. Acesta este darul pe care cu generozitate îl putem face cu toţii de acest Crăciun – să-i protejăm pe cei dragi”, a spus preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut şi un apel la solidaritate şi i-a îndemnat pe români să creadă că vor putea reveni, în curând, la o viaţă normală.

„Să fim, aşadar, împreună în spirit, convinşi că solidari vom reveni în curând la o viaţă normală. Dragi români, vă urez ca sărbătoarea Naşterii Domnului să vă găsească sănătoşi, cu bucurie şi linişte în suflet. Crăciun fericit!”, a mai spus şeful statului în mesajul său video.