Noul premier al României este liberalul Florin Cîţu, care a trecut miercuri seara de votul Parlamentului.

După acest moment, el a susţinut o scurtă conferinţă de presă. Întrebat despre un posibil impozit pentru artişti, premierul Florin Cîţu a subliniat că Guvernul pe care-l va conduce nu va creşte niciun fel de taxe în România şi nici nu va introduce altele noi.

“Aşa cum am spus în programul de guvernare… este singurul program de guvernare din România în care scrie negru pe alb: nu vor fi introduse taxe noi şi nu vor creşte taxele”, a declarat Cîţu.

Fără eliminări de facilităţi fiscale, promite Cîţu

Un alt jurnalist l-a întrebat pe noul premier despre “rectificarea unor dezechilibre, din care s-ar putea înţelege că anumite deduceri ar putea fi eliminate”. Florin Cîţu a precizat că nu se pune problema de aşa ceva.

“Nu se înţelege aşa ceva de acolo. (…) Sunt dezechilibre mai multe, de exemplu, relaţia dintre stat şi cetăţean. Este un dezechilibru în Codul Fiscal în România şi trebuie echilibrat. Am spus şi astăzi în Parlamentul României, statul şi cetăţeanul trebuie să fie pe picior de egalitate.

Despre asta este vorba. Am văzut acea discuţia înainte, nu era vorba despre eliminarea niciunei facilităţi fiscale, din contră”, a declarat Florin Cîţu.

Ce spune noul prim-ministru despre restricţiile generate de pandemie?

Florin Cîțu a dat vestea momentului: am putea vorbi, în curând, despre relaxarea restricţiilor în România.

„Campania de vaccinare începe în acest weekend. Voi vedea cât mai repede unde suntem în acest moment. Avem un Guvern învestit pentru a da OUG dacă lucrurile se înrăutățesc. Eu mă gândesc însă la relaxare. La asta mă duce gândul, având în vedere că se aproprie vaccinarea, la începutul anului viitor”, a spus noul premier.