La trei săptămâni după implementarea tehnică a primei retele 4G din România, Vodafone anunţa lansarea comercială a serviciilor 4G pentru clienţii săi, în urma modificării legislaţiei de către autorităţi, pentru a permite furnizarea serviciilor LTE încă din acest an.

De azi, serviciile 4G sunt disponibile abonaţilor Vodafone, noi şi existenţi, care optează pentru pachetele Internet Nelimitat Extra şi Internet Nelimitat Profesional, şi care îşi pot activa gratuit opţiunea promoţională “Trafic Nelimitat 4G”.

Oferta promoţionala de lansare, valabilă în perioada 20 noiembrie – 31 decembrie 2012, aduce trafic gratuit şi nelimitat, timp de 3 luni din momentul activării opţiunii.

SIM special

Utilizatorii care optează pentru serviciile 4G vor primi un SIM special “4G Ready” şi vor putea să achiziţioneze unul dintre următoarele terminale compatibile, din portofoliul Vodafone România:

– Modem-ul USB Vodafone K5005 LTE pentru conectivitate PC/Laptop, disponibil de la 0 Euro, împreună cu abonamentul Internet Nelimitat Profesional, la tariful de 19 euro / lună, încheiat pe 2 ani;

– Vodafone Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta până la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tabletă sau PC, la un preţ de 89 euro, alături de abonamentul Internet Nelimitat Profesional, încheiat pe 2 ani;

– Tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, ce porneşte de la 419 euro, alături de abonamentul Internet Nelimitat Profesional, încheiat pe 2 ani. Tableta, care va intra în portofoliul Vodafone săptamâna viitoare, are un ecran de 10,1” WUXGA, Full HD, cu o rezoluţie 1.920 x 1200 pixeli şi funcţionează cu sistemul de operare Android 4.0.

Zece oraşe cu 4G

Reţeaua 4G Vodafone este disponibilă în Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timisoara şi permite, în momentul de faţă, furnizarea de servicii 4G la viteze de până la 75 Mbps.

Acoperirea outdoor este de peste 90% în majoritatea oraşelor, cu excepţia Bucureştiului, din motive legate de utilizarea curenta a spectrului. Mai multe detalii despre acoperirea Vodafone 4G în aceste oraşe sunt disponibile pe www.vodafone.ro/acoperire.  

Serviciile 4G pot fi testate în continuare de toţi clienţii Vodafone în 17 magazine Vodafone pe terminalele compatibile din portofoliul Vodafone.

În 2013, Vodafone România va oferi servicii 4G la viteze de până la 100 Mbps. Reţeaua 4G Vodafone funcţionează în banda de frecvenţă de 1800 MHz. România este una dintre primele pieţe europene în care Vodafone implementează o reţea 4G, după Germania, Portugalia şi Italia.