Și nu este vorba despre orice oraș, ci despre Los Angeles, care a decis să renunțe la ratingurile agenției Standard and Poor’s, după ce aceasta a coborât ratingul orașului. 
Deși nu au recunocut că acesta este motivul real, oficialii orașului au declarat pentru LA Times că au hotărât să renunțe la agenția de rating financiar pentru că acesta nu mai era de încredere. 
Agenția de rating Standard and Poor’s a retrogradat ratingul unor municipalități și firme americane, imediat după cutremurul pe care tot ea l-a produs, prin downgrade-ul Statelor Unite ale Americii. 
Cu agenția la Tribunal
Organismul de supraveghere a pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission-SEC) a cerut agenţiei de rating Standard & Poor’s să dezvăluie numele angajaţilor care ştiau în avans de decizia agenţiei de a retrage ratingul AAA atribuit Statelor Unite, în cadrul unei anchete privind posibilitatea de insider trading, informează un articol publicat în Financial Times.

Citând o sursă din apropierea investigaţiei, publicaţia susţine că SEC vrea să ştie, în primul rând, cine a avut acces la informaţie, adăugând însă că la acest moment SEC nu are cunoştinţă de existenţa unor scurgeri de informaţii din interiorul S&P.

Dacă investigaţia se va finaliza printr-o acţiune în justiţie, ar fi pentru prima dată când un angajat al unei firme de rating va fi acuzat de insider trading.

Investigaţia SEC vine la scurt timp după ce Comisia bancară din Senatul SUA a anunţat că va analiza decizia S&P de a retrograda SUA la ‘AA plus’ de la ‘AAA’.
Citește și Schimbarea sistemului financiar începe cu Standard & Poor’s