Pregătiți pentru invazie. Anglia este expusă celei mai mari invazii de peste graniță de după 1745

Se prefigurează cele mai calde zile de Anul Nou înregistrate vreodată, cu temperaturile din sudul țării prognozate la 16 grade Celsius, o vreme ce n-ar fi nelalocul ei în luna mai. Până și noaptea temperaturile vor depăși binișor media obișnuită a sfârșitului de decembrie. Cu condiția să nu plouă, acest lucru s-ar putea dovedi a fi nemaipomenit.

Evenimentele și celebrările de Anul Nou au primit undă verde în Anglia, chiar dacă în restul Regatului Unit au fost restricționate. Boris Johnson i-a îndemnat pe petrecăreți să fie prudenți și a afirmat că aerisirea e importantă. Or, cea mai bună aerisire ar fi afară, un sfat care în mod normal ar fi ridicol pentru 31 decembrie, dar, se pare, nu și anul acesta, scrie telegraph.co.uk

Evenimentele din exterior au o probabilitate mult mai mică de a răspândi virusul

Decizia guvernului SNP [partidul naționalist scoțian – n.red.] de a anula efectiv Hogmanay [Anul Nou în Scoția – n.red.] prin limitarea participării la adunările deopotrivă din interior și exterior nu a fost imitată și la sud de graniță. Evenimentele din exterior precum petrecerile stradale au o probabilitate mult mai mică de a răspândi virusul decât întâlnirile din interior, însă dacă primele vor fi interzise vor fi mai multe din cele din urmă.

În Scoția și Țara Galilor barurilor li s-a impus să reintroducă distanțarea socială și servirea la masă, lucru care îi va încuraja pe mulți dintre cei care trăiesc în apropierea graniței cu Anglia să vină să petreacă de Anul Nou aici. John Swinney, adjunctul întâiului ministru scoțian, a declarat că deplasarea în Anglia ar fi un „curs de acțiune greșit” și contravine spiritului măsurilor scoțiene.

Administrația laburistă din Țara Galilor a restricționat și ea evenimentele și vrea ca galezii să petreacă dincolo de Offa’s Dyke [val medieval de pământ care separă Țara Galilor de Anglia – n.red.]. Un exod spre Anglia de Anul Nou ar fi o lovitură gravă pentru industria ospitalității din Scoția și Țara Galilor.

Dar cine ia aici deciziile cele mai proporționale și mai de bun simț? Anglia ar trebui să se pregătească pentru cea mai mare invazie de peste graniță de după 1745.