Românii au ajuns la disperare! Preţurile benzinei şi ale motorinei au crescut foarte mult în ultima perioadă. Benzina a ajuns să coste şi 5,7 lei/litru, în timp ce motorina a trecut deja de 6 lei în multe zone din ţară. La începutul acestui an, un litru de benzină costa, în medie, 5,02 lei, iar acum a ajuns la 5,63 lei. Pentru motorină, lucrurile stau mai rău. La 1 ianuarie, un litru de motorină costa, în medie, 5,39 lei, iar acum a urcat până la 5,83 lei.

Există însă şi soferi un pic mai norocoşi, în funcţie de zona în care locuiesc. Astfel, un plin de rezervor pentru un autoturism pe motorină poate costa 300 de lei în Suceava şi 297 de lei în Bucureşti, însă în Alexandria acelaşi plin se poate face cu 280 de lei.

În Moldova, care este printre zonele mai sărace ale României, motorina a ajuns să coste 6 lei/litru, de exemplu în judeţul Suceava. Preţurile scad în Bucureşti (5,94 lei/litru), Constanţa (5,93 lei/litru) sau Timişoara (5,88 lei/litru), iar locuitorii din Alexandra, judeţul Teleorman, se pot bucura de un preţ de “numai” 5,60 lei pentru un litru de motorină.

Potrivit antena3.ro, un plin de benzină (calculat pentru o valoare de 50 de litri) este mai scump cu 1,4%, adică cu 4 lei, faţă de luna trecută, în timp ce un plin de motorină va scoate din buzunarul românilor cu 3,2% mai mult, adică cu 9 lei în plus.