Născută pe 8 august 1987 la Galaţi, Anca Neacşu a plecat din sărăcie lucie şi a pus mâna pe averea unui lord al armelor. Ea absolvit Universitatea din Galați cu o diplomă de master în domeniul ingineriei.

După ce s-a retras din activitatea de model, a lucrat la Atlas Telecom Network Romania, furnizor de servicii de telefonie mobilă, și a fost numit director general adjunct pentru operațiunile din București.

Din lipsă de oportunități, fosta participantă la concursuri de miss a plecat să muncească recepționeră în străinătate. Într-un hotel a cunoscut un miliardar indian care a luat-o de soție, împreună administrând firme din domeniul armamentului.

La căsătoria ei cu Abhishek Verma în 2006, ea a devenit asociatul său în firme care se ocupau cu vânzarea de armament. În 2011 a cumpărat 51% din firma SIG SAUER India, fiind numită director general al acesteia, un joint-venture cu mai multe multinaționale furnizoare de arme.

Cine este soţul miliardar

Părinţii lui Abhishek Verma (48 de ani), soţul Ancăi, sunt oameni importanţi în India. Tatăl său, Shrikant Verma, a fost ziarist, până când Indira Ghandi i-a oferit posibilitatea de a deveni parlamentar. Mama lui Abhishek, Veena Verma, a fost şi ea parlamentar indian, vreme de 14 ani.

Abhishek a crescut şi a fost educat în condiţii de excepţie. Ducând o viaţă luxoasă, în jurul lui au gravitat, de-a lungul anilor, multe femei frumoase. Dealtfel, Anca Neacşu nu este prima miss cu care Abhishek a avut o relaţie. A fost, însă, singura cu care s-a căsătorit în anul 2006, cei doi având împreună un copil.

Cuplul miliardar, după gratii

Verma și soțul ei au fost acuzați de corupție și de spălare de bani și au fost arestați de Biroul Central de Investigații al Indiei, pentru o presupusă mită dată oficialilor indieni din domeniul apărării pentru a-și asigura contracte cu armament de miliarde de dolari. Pe 8 iunie 2012 amândoi au fost închiși în Închisoarea Tihar, Delhi. Anchetatorii au mai descoperit că acesta își ținea banii în offshore-uri din Lichtenstein, evitand astfel să plăteasca taxe statului indian.

În aprilie 2017, Verma a fost achitată de Curtea Specială a Biroului din New Delhi, care a renunțat la toate acuzațiile de corupție și spălare de bani, iar două cazuri împotriva Verma au fost respinse. În prezent, românca trăiește la New Dehli și se ocupa de afacerile soțului. Revista „Forbes” a creditat-o cu o avere de trei miliarde de euro.