„Oricine cunoaște limba engleză și are puțină experiență se poate angaja”, se arată în anunțul de angajare postat pe siteu-ul eJobs.ro. Practic, candidații care vor fi selectați ar urma să lucreze în hoteluri, restaurante, catering, cafenele, baruri, puburi.

Posturile disponibile momentan sunt: personal recepție (recepționeri de zi sau de noapte, majordomi, bagajist), personal servire restaurant (ospătari, asistent ospătar), personal servire bar (barmani, asistent barman), personal în bucătărie (bucătar, ajutor de bucătar), personal pentru curățenie în bucătărie sau în camere (spălători vase, spălători rufe, cameriste), asistenți generali (personal care lucrează în mai multe departamente ale hotelului), asistent vânzări în magazine (pentru înscrierea candidaților pe acest post este necesară o aprobare prealabilă din partea agenției).

Salariile pornesc de la 6,5 lire sterline pe oră, ceea ce este echivalent cu aproximativ 1.630 euro pe lună. De regulă, se lucrează 40 de ore pe săptămână, însă, în plin sezon, se poate cere și efectuarea unor ore suplimentare.

Cazarea este organizată de angajtor înainte de sosirea candidatului. De regulă, sunt cazate câte una-două persoane în cameră, în apropierea locului de muncă. Costul chiriei și utilităților se situează între 30 și 70 de lire pe săptămână. Majoritatea angajatorilor oferă mesele gratuit.

Candidații selectați vor încheia contractul de muncă cu compania pentru care vor lucra și vor pleca la muncă în Marea Britanie de regulă în două-șase săptămâni de la înscriere.

Află AICI mai multe detalii despre aceste joburi în Marea Britanie.