HBO nu a precizat natura conţinuturilor piratate în urma acestui atac cibernetic, dar a dezvăluit într-o declaraţie transmisă pentru AFP că printre fişierele furate se află programe difuzate de acest post TV.

‘Colaborăm cu autorităţile şi cu companii externe specializate în securitatea online’, au declarat reprezentanţii postului HBO, parte a grupului Time Warner.

Într-un mesaj intern consultat de AFP, CEO-ul postului, Richard Plepler, i-a asigurat pe angajaţii HBO că managerii şi echipele tehnice ‘lucrează fără încetare pentru protejarea intereselor noastre colective’.

‘Eforturile desfăşurate la nivelul mai multor servicii sunt pur şi simplu herculeene’, a spus Richard Plepler.

Potrivit mai multor publicaţii americane, piraţii cibernetici au furat episoade noi din serialele ‘Ballers’ şi ‘Room 104’, dar şi scenariul celui de-al patrulea episod din cel de-al şaptelea sezon al serialului ‘Game of Thrones’, care încă nu a fost încă difuzat de postul american.

Un jurnalist de la AFP a primit duminică, la fel ca mai mulţi jurnalişti din presa americană, un mesaj electronic expediat de la o adresă online rămasă neidentificată, în care se afirma că ‘cel mai mare furt digital’ era ‘în plină derulare’ şi propunea destinatarilor conţinuturi inedite din ‘Game of Thrones’.AGERPRES