Comisia pentru Egalitate şi Drepturile Omului a declarat că a luat act de faptul că Carrie Gracie s-a plâns în legătură cu "discriminări salariale ilegale la BBC". 

"Vom cere în scris BBC să ne ofere informaţii despre politica lor de salarizare şi faptele în acest caz individual", a spus comisia, informează Agerpres.

"Vom analiza dacă este necesară o acţiune suplimentară pe baza acestei informaţii", adaugă comisia. 

Gracie a postat o scrisoare deschisa pe site-ul ei, condamnând "o cultură salarială secretoasă şi ilegală la BBC". 

Ea a cerut grupului media britanic "să recunoască problema, să îşi ceară scuze şi să instaleze o structură salarială egală, echitabilă şi transparentă". 

Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC ca jurnaliste şi prezentatoare şi-au exprimat deja sprijinul pe social media (hashtag-ul #IStandWithCarrie). 

În iulie, BBC a publicat pentru prima dată raportul anual al salariilor directorilor şi prezentatorilor săi de top. 

Doar o treime dintre ei erau femei şi unele prezentatoare păreau să fie plătite mult mai puţin decât omologii lor de sex masculin. 

Tony Hall, directorul general al BBC, a recunoscut că sunt "multe de făcut" cu privire la gen şi diversitate, dar a spus că unele dintre cele mai mari salarii reflectă nevoia de a satisface cererile telespectatorilor de a vedea "cele mai bune staruri la BBC".