Potrivit sursei citate, echipamentele achiziţionate au un design compact, cântăresc precis, sunt foarte rezistente şi au numeroase funcţii suplimentare, printre care interfeţe de conectare la PC sau la imprimantă pentru etichete cu cod de bare. 

„Utilizarea lor este foarte uşoară. Totodată, respectă standardele metrologice legale din România şi UE. Achiziţia de cântare urmăreşte uşurarea modului de lucru pentru salariaţii din oficiile poştale şi este necesară pentru calculul tarifelor care au valori în funcţie de greutatea scrisorilor sau coletelor. Cele 61 de echipamente vor ajunge în oficiile poştale cu aflux mare de clienţi, micşorând perioada de aşteptare a acestora la ghişeu. Ţintim, în continuare, o relaţie cât mai facilă şi prietenoasă, Poşta Română – client”, se menţionează în comunicatul CNPR. 

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, nu o instituţie publică. Aceasta funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează. 

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MCSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. 

Poşta deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. 

AGERPRES