Pentru a se evita orice fel de probleme legate de coronavirusul din China, Poşta Română a luat o serie de măsuri de prevenţie în legătură cu coletele sosite din ţara asiatică. Astfel, angajaţii Poştei se vor putea proteja de o potenţială infectare cu noul virus purtând mănuşi, măşti şi utilizând o cameră specială pentru dezinfectare.

Titi Roman, președintele Organizației Sindicale a Poştaşilor din România, spune că totul a fost cerut doar ca o măsură de precauţie, având în vedere volumul mare de trimiteri din China. Echipamentele de protecţie ar trebui să vină în circa 10 zile.

Am solicitat conducerii companiei să ia măsuri preventive pentru a evita infectarea salariaţilor cu coronavirus

„Având în vedere informaţiile pe care le primim şi noi prin mass-media şi televiziune, am solicitat conducerii companiei să ia măsuri preventive pentru a evita infectarea salariaţilor cu coronavirus. Am solicitat să li se asigure măşti, mănuşi, o cameră de dezinfectare, în cadrul centrului regional de tranzit, pentru că acolo vin într-un număr foarte mare aceste colete din China. Toate acestea ar trebui să se rezolve în 10 zile.

Totuşi, vreau să fac o precizare importantă, până în acest moment nu avem nicio sesizare sau vreo dovadă că ar exista la noi acest virus. Noi am luat doar măsuri de precauţie, ţinând cont de volumul mare de trimiteri din China”, a explicat liderul sindical, potrivit observator.tv.

„Noi am declanșat o procedură de achiziție a produselor de curățenie, dezinfectanți, măști și mănuși pentru personalul din punctele de tranzit care lucrează la trierea obiectelor de corespondență. Încercăm să ne protejăm așa cum putem, deși ni s-a spus că acest virus se răspândește la anumite temperaturi și în anumite condiții”, spune şi Sorin Șova, responsabilul cu oficiile de poștă rurală în județul Bacău.