Poşta franceză se alătură astfel companiilor care au recurs la drone pentru a face livrările poştale într-un mod inovator. 

Pilotată la distanţă de un operator autorizat, drona va decola de la Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, din Provence, cu câte un pachet la bord, şi va parcurge cei 15 kilometri după parametri preînregistraţi aterizând într-un fel de "coş" în satul Pourrieres, în apropierea unei pepiniere izolate în care se află mai multe start-up-uri, după cum se arată în comunicatul publicat pe site-ul DPDgroup, subsidiară a Le Groupe La Poste. 

Posibilitatea livrării pachetelor cu ajutorul dispozitivului zburător fără pilot a stârnit adevărate pasiuni în mai multe ţări, însă Poşta franceză susţine că iniţiativa sa reprezintă o premieră deoarece este "prima linie comercială regulată". Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a dat undă verde procedurii, după efectuarea a doi ani de teste. 

Drona poate parcurge o distanţă de 20 de kilometri, poate atinge viteza de 30 de kilometri pe oră şi poate transporta o greutate de 3 kilograme, conform comunicatului DPDgroup. 

În Statele Unite, prima livrare cu drona a fost efectuată în iulie de către un magazin care a făcut un parteneriat cu lanţul "7-Eleven" pentru a trimite un sandvis cu pui, o cafea şi o gogoaşă către o reşedinţă privată din Reno, Nevada. 

Compania americană de comerţ online Amazon a anunţat că a efectuat prima livrare a unui colet prin intermediul unei drone, potrivit unui videoclip publicat miercuri pe pagina sa de Internet. Într-un mesaj pe Twitter, directorul general de la Amazon, Jeff Bezos, a precizat că livrarea a durat 13 minute şi a inclus un modul de recepţie de televiziune în sistem streaming 'Fire TV' şi o pungă de floricele de porumb. Amazon a precizat că această primă livrare experimentală a avut loc în data de 7 decembrie în regiunea Cambridge, din Marea Britanie, care a devenit astfel prima ţară în care Amazon poată să îşi testeze sistemul de livrare cu drone după ce guvernul britanic a ridicat restricţiile cu privire la zborul acestor dispozitive.

SURSA: Agerpres