„Îi solicit primarului Gabriela Firea să renunţe la intenţia anunţată de a interzice sistemele alternative la serviciile de transport de tip taxi, căci acest lucru ar fi în dezavantajul bucureştenilor. Decizia de a elimina aceste companii ar afecta direct buzunarul românilor care preferă acest tip de transport, atât datorită seriozităţii şi confortului oferit, cât şi datorită preţului mai mic, comparativ cu majoritatea companiilor de taxi existente pe piaţă”, afirmă Popescu, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Liberalul atrage atenţia că doar o piaţă liberă, debirocratizată şi competitivă poate genera servicii ieftine şi de calitate pentru bucureşteni, punctând că este de neimaginat ca într-o economie de piaţă o primărie să facă „serviciu de rezervări”, aşa cum îşi propune Gabriela Firea.

„Prin această atitudine, primarul Firea vrea să ne întoarcă în comunism, când exista un dispecerat unic pentru toată lumea. Toate aceste structuri birocratice şi bugetofage pe care doamna Firea vrea să le ofere există deja şi sunt oferite gratuit de piaţa liberă. Singurul motiv pentru care Primăria ar înfiinţa o astfel de structură este acela de a crea sinecuri pentru apropiaţi. Din păcate, vedem cum capitala unei ţări europene este condusă de o persoană lipsită de viziune, care nu înţelege cum funcţionează o economie de piaţă, care nu înţelege că trebuie să dezvolte oraşul şi pentru care smart city este un concept necunoscut”, susţine liberalul.

El îi solicită primarului Capitalei să precizeze dacă are legătură cu firme de taximetrie. „Doamna primar Gabriela Firea, vă cer public să ne spuneţi dacă dumneavoastră sau soţul dumneavoastră aveţi vreo legătură cu firme de taximetrie sau dacă deţineţi sau nu licenţe pentru maşini înmatriculate în Ilfov şi care lucrează în Bucureşti. Vă pun această întrebare deoarece numeroşi taximetrişti mi-au spus acest lucru în ultimul an, de când locuiesc în Bucureşti. Cred că este extrem de important pentru cetăţenii care v-au votat să afle de ce în astfel de cazuri susţineţi sistemele monopoliste şi netransparente în detrimentul intereselor lor financiare”, afirmă Popescu.