Ponta le-a spus reprezentanților mediului de afaceri că Executivul intenționează să mențină cota unică la valoarea ei actuală cel puțin până la alegerile din 2016 și a făcut o trimitere la un jurnalist binecunoscut în presa economică.

"Vom păstra cota unică. Până la alegerile din 2016 România va avea clar cota unică de 16%", a spus Ponta.

"Suntem Guvernul care a luat cele mai multe măsuri liberale", a mai adăugat premierul, citând dintr-un jurnalist critic la adresa Executivului.

„IMM-urile sunt coloana vertebrală a unei economii performante. Putem să mergem în direcția bună. Am descoperit capacitatea de dialog. Am făcut acest lucru pornind de la ideea că nu Guvernul știe care sunt cele mai bune soluții pentru IMM-uri, ci dumneavoastră", a declarat premierul Ponta, în cadrul evenimentului de la Palatul Parlamentului.

Victor Ponta a transmis săptămână trecută un mesaj către antreprenorii din România, în care a prezentat planul Guvernului pentru întreprinderi: reducerea CAS la angajator, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, suplimentarea ajutoarele de minimis și sprijinul acordat sectoarelor cheie ale economiei.

"Am o viziune economică de menținere a echilibrului între măsurile economice și cele sociale, pentru ca societatea să se dezvolte echitabil și sănătos. Am promovat dialogul cu mediul de afaceri și cred că astfel de măsuri trebuie susținute indiferent de ideologii", a scris Victor Ponta în mesajul său către antreprenori.