"Oricine salvează locurile de muncă este binevenit. Politic nu m-ar deranja nici măcar Dan Diaconescu", a spus Victor Ponta.

Guvernul a aprobat în şedinţa din 24 august Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei, care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social.

Procedura de selectare a investitorului pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi amânată până în 20 septembrie, a declarat luni şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor în vederea privatizării combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a expirat luni, însă Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD, a solicitat în justiţie suspendarea privatizării. De asemenea, alte două companii interesate, între care şi gigantul rus Gazprom, au depus solicitări de amânare a procedurii de privatizare pentru Oltchim.

Caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 companii.
Sursa: Agerpres