„NU suntem informati cate decese sunt cu adevarat la Suceava din cauza coronavirus/ NU ne spune Ministrul de Interne cati romani intra in tara si ce se intampla cu ei / NU ne spune Ministrul Sanatatii cand vin echipamentele de protectie pentru personalul medical/ NU avem voie sa vorbim despre Baronii si coruptii PNL vinovati de tragedia de la Suceava- nici de firmele fantoma care primesc milioane de euro contracte / nici de managerii de spitale numiti politic care interzic personalului sa spuna adevarul presei!

In schimb fac dosare penale si ameninta presa!”, scrie liderul Pro România pe pagina sa de Facebook.

Ponta face o paralelă cu situația din 89 când cei care criticau „Partidul sau Conducătorul iubit” erau considerați trădători.

„Inainte de 89 Regimul Comunist ne spunea ca totul este foarte bine in Romania / si ca cei care critica Partidul sau Conducatorul iubit sunt tradatori!

In 2020 ne intoarcem la 1989 – sa ne pregatim in Decembrie de inca o REVOLUTIE?” a adăugat Victor Ponta.

Amintim că, jurnaliștii România TV sunt acuzați că ar fi difuzat informații care aduc atingere siguranței naționale și sunt legate de anumite știri despre spitalul MAI (Gerota) care nu s-au confirmat.

Angajații postului însă sunt revoltați de decizia luată. Ei spun că, în această situație, ar fi trebuit să se deschidă dosar penal și colegilor de la Digi 24, care au anuțat, la rândul lor, moartea unei doctorițe de la Spitalul Gerota, deși medicul era în viață.

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a reacționat la rândul său și a criticat poziția ministrului de Interne, după ce pe numele RTV a fost deschis acest dosar penal.