Se pare că Ponta s-ar fi decis deja să candideze la scrutinul de peste cinci ani. În mai multe ieșiri publice dinaintea prezindențialelor, Ponta a dat de înțeles că își va încerca din nou norocul în 2024. În 2014, Ponta a pierdut la aproape 10 procente în fața lui Klaus Iohannis deși avea 10 procente în față după primul tur al prezidențialelor.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că, deşi e dezamăgit de ”oferta din acest an şi de modul în care s-au prezentat candidaţii”, şi-a exercitat dreptul de vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, exprimându-şi speranţa că în 2024 va avea „o ofertă mai bună”.

„Mi-am făcut datoria să fiu prezent la vot. Trebuie cât mai mulţi să facă acelaşi lucru, să fie prezenţi. În acelaşi timp, ca mulţi alţii, sunt destul de dezamăgit de oferta din acest an şi de modul în care s-au prezentat candidaţii, dar e mai puţin important. Poate că, data viitoare, în 2024 să fie mai bine”, a spus, duminică, Ponta, după ce a votat la Şcoala gimnazială ”Maria Rosetti”.

Referindu-se la prezenţa la urne, Ponta a precizat: „De aşteptat. O să vedem până la final. Cu siguranţă sunt mai puţini oameni decât în 2014. Ca şi mine, probabil mulţi s-au întrebat până în ultima secundă dacă să vină sau nu. Eu cred că e bine să participăm, chiar dacă nu suntem mulţumiţi de niciunul dintre candidaţi. În 2024 să avem o ofertă mai bună din care să putem să alegem”.

Întrebat despre prezenţa mai bună la urne în străinătate a cetăţenilor români decât în primul tur al alegerilor prezidenţiale, Ponta a răspuns că este ”un lucru excelent”.

”Şi e foarte bine că oamenilor, chiar dacă sunt plecaţi din ţară, le pasă de cine va fi preşedinte. Important este că, de obicei, cine se alege cinci ani nu mai este interesat de diaspora. Din 5 în 5 ani se apucă toată lumea să iubească diaspora, 4 ani şi 11 luni nu e nimeni interesat. Poate de data aceasta se întâmplă altfel”, a arătat Ponta, conform Agerpres.