”Eu am deja primele date, în primul rând pentru că există o strategie fiscală deja aprobată, în al doilea rând pentru că ministrul de Finanţe, după cum ştiţi foarte bine, nu candidează în alegeri, el are de la mine sarcina de a lucra pe tot ceea ce înseamnă structura bugetului 2013 – venituri, cheltuieli. Ceea ce este însă absolut logic şi ceea ce am discutat şi cu preşedintele Băsescu la întâlnirea de săptămâna trecută a ţinut de realitatea în care trăim şi anume bugetul pe 2013 trebuie să fie propus de către noul guvern. Noi ne bazăm pe sondaje, pe ceea ce ştim din practică, că acest guvern va fi tot al USL, dar confirmarea nu o avem decât pe data de 9 decembrie, seara”,a spus premierul.
”În al doilea rând, dacă noul guvern va fi tot al USL şi condus de mine, eu am în vedere o altă structură guvernamentală, diferită de cea actuală şi asta înseamnă o altă bugetare. În al treilea rând, bugetul nu va fi trimis spre Parlament decât după ce îl discuţi cu creditorii noştri internaţionali – FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială. Conform discuţiilor pe care le-am avut, calendarul este 20 decembrie – noul Parlament. Eu sunt gata pe 21 decembrie, a doua zi, să vin în Parlament cu structura guvernului şi cu programul de guvernare şi pe 22 sau 23 decembrie să prezint deja un proiect de buget, însă delegaţia FMI şi a Băncii Mondiale, am stabilit acest lucru, în prima săptămână (din anul 2013 – n.r.) le-am explicat acest lucru cât de important este Sf. Ion în România şi că nu are rost să vină înainte de Sf. Ion, dar imediat după 7 ianuarie vor fi aici şi Parlamentul – e opţiunea mea, am discutat-o şi cu domnul Antonescu – să fie convocat în sesiune extraordinară în jurul datei de 15 ianuarie”, a completat Ponta.

Premierul a dat asigurări că noul buget va ţine cont şi de majorarea salariilor bugetarilor, care se va produce la data de 1 decembrie anul acesta.

”Ceea ce pot să vă asigur este faptul că este asigurată finanţarea inclusiv pentru a doua tranşă de mărire a salariilor bugetarilor, cea din 1 decembrie, este asigurată şi pentru luna ianuarie şi până la momentul la care se adoptă bugetul”, a precizat prim-ministrul.