În acest context, premierul a afirmat că redresarea economică a combinatului siderurgic din Hunedoara oferă garanţia locurilor de muncă, în condiţiile unei creşteri a producţiei de laminate.

'Înţeleg de la conducere că e primul an, după foarte mulţi ani de criză, când se trece pe plus, se trece pe profit, se garantează locurile de muncă, se bazează toată lumea pe o creştere a producţiei (…). Toate eforturile pe care le-am făcut din 2012 încoace, în primul rând ca să salvăm siderurgia, pentru că se punea problema să se închidă cu totul din cauza preţurilor la energie şi din cauza crizei europene şi mondiale, mă bucur să văd că au reuşit', a afirmat premierul.

El a subliniat faptul că Executivul va sprijini investitorii care creează şi menţin locurile de muncă, una dintre măsurile deja adoptate referindu-se la reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajatori. 'O să ajutăm, în continuare, toate companiile şi marii consumatori care crează şi păstrează locuri de muncă, şi ştiţi foarte bine că am obţinut şi de la Comisia Europeană, schemă de ajutor. De asemenea, prin reducerea contribuţiilor de asigurări sociale îmi doresc un lucru, şi o spun şi marilor angajatori şi celor mai mici, că poate e momentul în care putem să-i ajutăm mai mult şi pe angajaţi şi ceea ce rămâne – cei 5%, poate merg spre creşterea veniturilor, pentru că e nevoie, sigur, fiecare companie să fie competitivă, dar e nevoie ca oamenii care trăiesc din salariu, din munca lor, să simtă şi ei că mergem în direcţia bună şi că vremurile grele au trecut. Repet: vreau să văd companii şi patroni fericiţi, dar vreau să văd şi angajaţi care simt că pot să câştige, să aibă în plus la salariu şi să aibă dincolo de siguranţa locului de muncă un venit ceva mai bun', a afirmat premierul.

Şeful Guvernului a apreciat că multe companii vor folosi sumele de care au fost scutite prin scăderea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit pentru retehnologizare şi creşterea producţiei, dar şi pentru a recompensa forţa de muncă.

Pe de altă parte, Victor Ponta a menţionat că Hunedoara are avantajul unei infrastructuri rutiere în care companiile se pot folosi de autostrăzi, în acest context reafirmând faptul că ultimul tronson al autostrăzii Deva-Sibiu se va da în folosinţă pe 15 noiembrie.

Întrebat dacă s-a găsit o soluţie pentru conectarea directă a municipiilor Deva şi Hunedoara la autostradă, premierul a menţionat că nodul rutier necesar va fi realizat din bani de la bugetul de stat. 'Această legătură a Hunedoarei cu autostrada, pentru că atunci când s-a făcut proiectul nu eram noi aici, noi doar îl finalizăm, se va face din bugetul de stat de către CNADR pentru că nu este prevăzută în finanţarea europeană', a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta, însoţit de ministrul Economiei, Constantin Niţă, şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a vizitat joi mai multe obiective economice importante din judeţ, între care ArcelorMittal Hunedoara şi Complexul Energetic Hunedoara.

SURSA: Agerpres