"În primul rând, am o zi foarte bună, pentru că 4,2% creştere economică pe trimestrul I de acum faţă de trimestrul I din 2014 înseamnă mult peste ceea ce ne aşteptam, ca să fiu sincer. Şi cred că mergem în continuare în direcţia bună", a afirmat premierul.

Ponta a participat miercuri la lansarea de către Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a proiectului-pilot al Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică realizat cu sprijinul Agenţiei Americane pentru Comerţ şi Dezvoltare şi al companiei americane General Dynamics Fidelis Cybersecurity Solutions. În discursul susţinut la eveniment, premierul a spus, referindu-se la creşterea economică pe primul trimestru, că parte din aceasta se datorează şi industriei IT.

"Nu am toate datele, dar sunt sigur că o parte importantă a acestei creşteri, pentru că am văzut datele precedente, se datorează dezvoltării sectorului IT, tehnologiilor IT şi altor domenii economice care au crescut în baza noilor tehnologii", a declarat premierul.

La eveniment au participat din partea americană Bruce Andrews, secretarul adjunct al Departamentului Comerţului din SUA, şi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson. AGERPRES