Politicienii din Germania, dați afară pentru plagiatură. Nu se întâmplă numai în România

Sunt vizați, printre alții, mai mulți miniștri din cabinetul Angelei Merkel. Aceștia au fost dați afară din post, în timp ce alții și-au pierdut întreaga carieră politică din cauza faptului că lucrărilor lor de doctorat erau parțial copiate, scrie dw.com.

Fostul ministru federal pentru familie, vârstnici, femei și tineret, Franziska Giffey, și-a dat demisia după ce opinia publică a aflat că aceasta și-a plagiat lucrarea de doctorat. Ulterior, aceasta a renunțat și la titlul de doctor. După ce și-a dat demisia de la conducerea minsiterului familiei, cancelara Germaniei, Angela Merkel, a lăudat-o pentru acest pas.

Annalena Baerbock, candidata Verzilor la funcția de cancelar, se confruntă și ea cu acuzații de plagiat

Printre politicienii din Germania care s-au confruntat sau se confruntă cu acuzațiile de plagiat, se numără și Annalena Baerbock, candidata Verzilor la funcția de cancelar al țării.Annalena Baerbock, candidata Verzilor la funcția de cancelar.

Un expert austriac specializat în urmărirea fraudelor cu titluri academice a acuzat-o de plagiat pe candidata Verzilor la funcţia de cancelar al Germaniei, Annalena Baerbock, afirmând că aceasta a copiat munca altora în cartea ei, transmite Agerpres.

Stefan Weber, cercetător austriac în domeniul comunicării, a semnalizat plagiatul pe blogul său, precizând că a identificat mai multe pasaje în noua carte a lui Baerbock, „Acum. Cum ne reînnoim țara”, care au fost preluate din diferite surse fără o atribuire corespunzătoare.

„Plagiatul textului nu este corect din punct de vedere etic”, a scris Stefan Weber. Acesta a subliniat că „dacă te uiți atent, există mai multe încălcări ale drepturilor de autor” în cartea candidatei partidului verzilor la funcția de șef al guvernului federal de la Berlin.

Cartea scrisă de Annalena Baerbock a fost publicată pe 21 iunie şi nu este un text academic pentru care s-ar aplica standardele stricte ale unei lucrări ştiinţifice. În cartea sa de 240 de pagini, Baerbock scrie despre conceptele politice ale Verzilor, alături de anecdote personale și nu utilizează note de subsol.

Printre sursele din care Baerbock a copiat se numără revista Spiegel din Germania, ziarul Tagesspiegel, precum și Agenția Federală pentru Educație Civică, un organism guvernamental.