Poliția Română intenționează să achiziționeze 60 de câini de rasă

Poliția Română intenționează să achiziționeze 60 de câini de rasă, cu vârsta între 10 luni și 16 luni, pentru a fi folosiți în misiunile operative ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Românii care au câini din rasele ciobănesc german, ciobănesc belgian (malinois), labrador și springer spaniel pot trimite un email la adresa ccs@centrulchinologic.ro până pe 18 iunie 2024, ora 14:00, menționând datele de contact, numărul de telefon, informațiile despre câine, prețul estimativ și data prezentării pentru evaluare.

Cei interesați trebuie să se prezinte la Centrul Chinologic Sibiu, între 19 iuni-21 iunie, începând cu ora 09:00, pentru evaluare. Trebuie să aibă la ei: dovada dreptului de proprietate, carnetul de sănătate actualizat și pedigree-ul. În timpul evaluării aptitudinale, câinii trebuie să:

  • nu manifeste frică față de persoane, animale, zgomote puternice, suprafețe lucioase sau zone întunecoase;
  • prezinte interes/motivație pentru un obiect preferat.

Pentru câinii care vor promova evaluarea, proprietarii trebuie să facă dovada efectuării testului de displazie în termen de maximum 20 de zile.

„Ai canisă sau ești deținător legal de exemplare canine cu pedigree, din rasele ciobănesc german, ciobănesc belgian (malinois), labrador și springer spaniel? Pentru tine este acest anunț! #PolițiaRomână intenționează să achiziționeze 60 de exemplare canine, cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 luni, care vor fi folosite în misiunile operative ale Ministerului Afacerilor Interne!

Pentru detalii suplimentare: Centrul Chinologic Sibiu (Calea Dumbrăvii, nr. 157, 0269/235181).”, a informat, joi, Poliția Română.

De ce polițiștii folosesc câini în misiunile lor?

Serviciul de Poliție Canină din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a devenit o unitate independentă, conform planului de măsuri pentru implementarea programului-cadru privind restructurarea și reorganizarea activităților cu câini de serviciu în Poliția Română, document nr. 180.182 din 08.08.2006.

Acest plan are ca obiectiv general dezvoltarea capacității de acțiune a formațiunilor dotate cu câini de serviciu, pentru a atinge standardele europene în serviciul polițienesc oferit comunității.

Structura actuală a Serviciului de Poliție Canină include două compartimente, bazate pe specializarea câinilor de serviciu:

  • compartimentul conducători câini de mirosuri;
  • prelucrare urme;
  • descoperire cadavre umane îngropate;
  • detectare tutun și produse din tutun;
  • detectare substanțe stupefiante;
  • compartimentul conducători câini de patrulare și intervenție;
  • patrulare și intervenție.